1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Putin, Erdoğan'a 'Şam'la sorunları görüşün' demiş!
Putin, Erdoğan'a 'Şam'la sorunları görüşün' demiş!

Putin, Erdoğan'a 'Şam'la sorunları görüşün' demiş!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Soçi kentinde dün yaptıkları görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine "Suriye'deki sorunları Şam'la çözme" mesajı verdiğini söyledi.

06 Ağustos 2022 Cumartesi 15:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Soçi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Putin konuyla (Suriye) ilgili Türkiye’ye yönelik adil bir yaklaşım sürdürüyor.. Terörle mücadele noktasında her zaman yanımızda olacağını özellikle de ifade ediyor. Burada şunu bize ima ediyor; ‘Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur’ gibi bir yaklaşımı var… Biz de diyoruz ki, şu anda bizim istihbarat örgütümüz Suriye istihbaratıyla zaten bu konuları yürütüyor ama bütün mesele netice almak… Eğer istihbaratımız, Suriye istihbaratıyla bu çalışmayı yürütürken, buna rağmen hala orada terör örgütleri fellik fellik at oynatıyorsa bu konuda bize destek vermeniz gerekiyor diyoruz. Bu konuda da mutabakatımız var" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in defalarca Suriye’de Türkiye’yi askeri saldırılar ile hedef aldığı ve ısrarla yüz binlerce Suriyelinin katili Beşar Esed ile görüşülmesi gerektiğini deklare ettiği atmosferde Rusya’ya güvenilemeyeceğine iktidarın dikkat etmesi gerektiği görülüyor.

NTV Genel Yayın Yönetmeni Nermin Yurteri'nin aktardığına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularına şu yanıtları verdi.

Suriye ile ilgili bir soru yöneltmek istiyorum. Görüşmede bu konuyu ele aldığınızı söylediniz. Tel Rıfat ve Münbiç’e yönelik olası askeri harekatla ilgili zaman zaman ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ şeklinde açıklamalarınız oluyor. Daha önce Rusya böyle bir askeri harekata karşı çıktığını, çok sıcak bakmadığını açıklamıştı. Bu tavrı devam ediyor mu Sayın Putin’in? Bugün yaptığımız görüşmelerde bu konu hangi çerçevede ele alındı?

“Sayın Putin konuyla ilgili Türkiye’ye yönelik adil bir yaklaşım sürdürüyor. Terörle mücadele noktasında her zaman yanımızda olacağını özellikle de ifade ediyor. Burada şunu bize ima ediyor; ‘Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur’ gibi bir yaklaşımı var. Biz de diyoruz ki, şu anda bizim istihbarat örgütümüz Suriye istihbaratıyla zaten bu konuları yürütüyor ama bütün mesele netice almak. Eğer istihbaratımız, Suriye istihbaratıyla bu çalışmayı yürütürken, buna rağmen hala orada terör örgütleri fellik fellik at oynatıyorsa bu konuda bize destek vermeniz gerekiyor diyoruz. Bu konuda da mutabakatımız var.”

 

HABERE YORUM KAT