1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Putin 'Katil' olmadığını ispatlıyor!
Putin 'Katil' olmadığını ispatlıyor!

Putin 'Katil' olmadığını ispatlıyor!

Rusya, Türkiye sınırına 2-3 km uzaklıkta bulunan sivil alanları balistik füzeler ve uçaklarla vurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir “Katil” olduğu gerçeği yeniden hatırlanmalı.

21 Mart 2021 Pazar 19:22A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya, Türkiye sınırına 2-3 km uzaklıkta bulunan sivil alanları vurdu. Can kaybı sayısı tam olarak henüz netleşmedi. Rusya’nın saldırılarının hedefinde kimin ve nerelerin olduğu da bilinmiyor. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir “katil” olduğu gerçeği yeniden yüzümüze çarpıyor.  

Rusya, Türkiye sınırındaki yerleşim yerleri olan: Kah, Sarmada, Babiska, Besenkul ve Babulhava bölgelerine saldırı düzenledi.

Vurulan yerler arasında El Atareb Cerrahi Hastanesi de bulunuyor. 4 havan mermisinin isabet ettiği hastanede aralarında çocuk, kadın ve sağlık personelinin de bulunduğu 7 şehit ve 10'dan fazla yaralı olduğu bilgisi yerel kaynaklar tarafından bildirildi.

Qah bölgesinde bulunan Hamimim Havaalanı da füzelerin hedefindeydi. Karadan karaya fırlatılan füzeler ile vurulan havaalanı ve çevresinde çok sayıda sivil yerleşim alanı bulunuyor.  

Türkiye ile sınır geçişlerinin yapıldığı Babulhava’daki bir gaz tesisinin de hedef alındığı bilgisi yerel kaynaklarca belirtildi. Rus savaş uçaklarından atılan 7 füzenin gaz tesisi ve çevresine isabet ettiği bildirilirken bölgedeki can kaybı tam olarak bilinmiyor.

Balistik füzeler ile saldırılarını yoğunlaştıran Rusya, daha önce de Suriye’deki birçok sivil yerleşim merkezine saldırılar düzenlemiş binlerce Suriyeli sivilin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Art arda gerçekleştirilen saldırılarda onlarca balistik füze yerleşim bölgelerine isabet etti.

Rusya'nın saldırıları haritadaki Türkiye sınırına yakın olan bölgelerde gerçekleşti. 

rusyanin-vurdugu-alanlarin-haritasi.jpg

Bombalama anları kameralara böyle yakalandı

HABERE YORUM KAT

4 Yorum