1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Putin, Buça kasabını ödüllendirdi!
Putin, Buça kasabını ödüllendirdi!

Putin, Buça kasabını ödüllendirdi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Buça'daki katliamın sorumlusu olarak tespit edilen 64. Motorlu Tüfek Tugayı'nı 'Muhafız' unvanı vererek onurlandırdı!

19 Nisan 2022 Salı 17:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya'nın katliamları tüm hızıyla devam ederken Rusya Devlet Başkanı zalim ve acımasız komutanlarını "muhafız" olarak tanımlayıp ödüllendiriyor.

Rusya'nın sivilleri kasıtlı hedef aldığı Suriye'nin ardından şimdi de benzer bir katliamı Ukrayna'da hayata geçirdiği görülüyor. Vladimir Putin tarafından imzalanan bir başkanlık kararnamesinde Buça'daki sivil katliamından sorumlu tutulan söz konusu birliğin, ülkeyi ve devlet çıkarlarını korumada kitlesel kahramanlık gösterdiği ifade edildi.

Ukrayna, Rus ordusu tarafından terk edilmesinin ardından Buça'daki şüpheli savaş suçlarıyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Kiev'in kuzeyindeki kentte bazılarının elleri arkadan bağlı, sokaklarda yatar halde olan çok sayıda sivilin cesedi bulunmuştu.

Ukrayna Başsavcısı Irina Venediktova da Kiev civarında Rus güçlerinden geri alınan bölgelerde şimdiye kadar öldürülen 410 sivilin cesedini bulduklarını söylemişti. Ancak bunun nihai sayı olmadığını, arama ve cesetleri teşhis etme sürecinin uzun süreceğini eklemişti. 

Ukrayna'nın Buça kasabasında yapılan katliamın baş şüphelisi olarak anılan Yarbay Azatbek Omurbekov'a "Muhafız" unvanı veren kararnameyi imzalayan Putin, 64. Motorlu Tüfek Tugayı'nın ülkeyi ve devlet çıkarlarını korumada kitlesel kahramanlık gösterdiğini ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığı Buça'dan gelen görüntüler için 'provokasyon ve kurgu' ifadesini kullanırken, 'Rus askerlerinin tek bir bölge sakinine bile zarar vermediğini, aksine sivillere insani yardım dağıttığı' yalanına sarılmıştı.

Rus basını da Buça sokaklarındaki cesetlerin "aktör" olayın "prodüksiyon" olduğunu iddia etmişti. 

 

HABERE YORUM KAT