1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Provokasyona hizmet edenler: Aykırı ve Ekşi Sözlük
Provokasyona hizmet edenler: Aykırı ve Ekşi Sözlük

Provokasyona hizmet edenler: Aykırı ve Ekşi Sözlük

Ekşi Sözlük ve Aykırı haber sitelerinin dindara dönük problemli ruh hali, yeni düşmanları olarak belirledikleri Suriyeli ve Afganlara yansıtılmaya başlandı. Altındağ’da yaşanan olayların provokatörlüğünün bu sitelerce köpürtüldüğünü de unutmayalım.

15 Ağustos 2021 Pazar 19:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Ekşi Sözlük ve Aykırı adlı haber sitesinde daha çok özgürlük, hak, hukuk, adalet, ve laiklik naraları atılırken, son zamanlarda açıkça ırkçılık ve nefret diline başvurdukları ve özgürlük adlı sahte putlarını yedikleri görülüyor.

Ekşi Sözlük adlı internet sitesi kendisi gibi düşünmeyenleri ve hatta kendisi gibi olmayanları rahatlıkla kısıtlayabilecek bir özgürlük anlayışına sahip olması ile gündemi meşgul ederken, Aykırı adlı haber sitesi de Suriyeliler ve Afganlara dönük propaganda içerikli yalan ve yanlış haberleri ısrarla yayıma sokmaya devam ediyor.

Ekşi Sözlük’te son günlerde paylaşılan içeriklerde “Ayaklanmaya çağrı” ve “Suriyeliler ve Afganlar defolsun”, “Sokaklara dökülmek için ne bekliyorsunuz”, “Halk sokağa inecek” naraları atılırken, Aykırı adlı haber sitesinde de benzer bir durum sözde haber adı altında paylaşılan içeriklerde kendisini açığa çıkarıyor.

Aykırı adlı haber sitesi, “Afganların Alanya’daki bir sahilin plajında göndere bayrak çektikleri” yalanı, ‘görselin gerçeği yansıtmadığını’ ifade eden siber güvenlik birimleri tarafından açığa çıkarılırken, “Suriyelilerin eylem hazırlığında” oldukları, “Şırnak'ta Suriyeli birinin ambulansı çalarak insanların üzerine sürdüğü” yalanları ile açıkça Suriyelilere ve Afganlara dönük kin ve nefret uyandırmaya çalıştıkları belirlendi.

Ekşi Sözlük gibi basit bir sosyal mecra uygulamasında bile muhaliflerine ve muarızlarına hayat hakkı tanımayan kesimlerin özgürlük söylemlerinde bulunmaları ne kadar sahici olabilir?

Aykırı ve Ekşi Sözlük’ün eylemleri ırkçı saldırılara, hakaretlere ve aşağılamalara neden olurken bu ve buna benzer birçok yayın organının içeriklerini yanlış verilerden uzak tutacak yasal bir düzenlemenin olmaması gittikçe otoriterleşen yayın organlarının söylemlerini şiddet diline dönüştürmelerine neden olduğu görülmüyor mu?

 

Ekşi Sözlük’te son günlerde yazılan nefret, sosyopatlık ve ırkçı söylemler içeren kimi entryler:

eksi-sozluk-1.jpgeksi-sozluk-2.jpgeksi-sozluk-3.jpgeksi-sozluk-4.jpgeksi-sozluk-5.jpgeksi-sozluk-6.jpg

 

Aykırı haber sitesinin son dönemde yaptığı yalan ve yanlış haberler,

aykiri-2.jpgaykiri-3.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum