1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Prens William: "Afrika ve Asya'da savaş normal ama Avrupa’da değil"
Prens William: "Afrika ve Asya'da savaş normal ama Avrupa’da değil"

Prens William: "Afrika ve Asya'da savaş normal ama Avrupa’da değil"

İngiliz medyası 39 yaşındaki prensin, “Britanyalıların, Afrika ve Asya'daki çatışmaları görmeye daha alışık olduğunu, Avrupa'da ise savaşın "çok yabancı" olduğunu” söylediğini aktardı.

10 Mart 2022 Perşembe 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İngiltere Prensi William'ın 'Asya ve Afrika'da çatışmalara tanık olmak normalken Avrupa'da savaş görmenin 'çok yabancı' olduğu' yorumu sosyal medyada tepki çekti.

‘Beyazların üstün ve efendi’ olduğu savını görmeye alışık olduğumuz kraliyet ailesinden şaşırtmayan bir söylem geldi. Avrupa’daki savaşın anormal bir durum olduğunu savaşa alışık olan toplumların Asya’da ve Afrika’da olduğu tezini vurgulayan Prens William’a İngiliz toplumundan da tepki gösterildi.

Cambridge Dükü Prens William ülkeye desteğini yinelemek için Ukrayna Kültür Merkezi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada yaptığı açıklamalar eleştirilerek kraliyet aile üyesi için, 'ırkçı ve sağır' yorumları yapıldı.

Çarşamba günü eşi Catherine ile Ukrayna Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Cambridge Dükü, gönüllülere destek vererek İngiltere ve Avrupa'nın geri kalanının onların yanında birleştiğini söyledi. Bulunduğu mekanda tartışmalara dahil olan Dük, "Bunu (savaşı) Avrupa'da görmek çok alışılmadık. Asya ve Afrika'da görmek ise normal." dedi.

Avrupa'nın Ukrayna Rusya Savaşı ile beraber insanlığa karşı takındığı ikiyüzlü tavırların ortaya çıkması yoğun eleştiri alıyor. 

 

 

 

prens-william.jpg 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum