1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Poyrazköy' Davasında Savcı Tüm Sanıkların Beraatini İstedi
'Poyrazköy' Davasında Savcı Tüm Sanıkların Beraatini İstedi

'Poyrazköy' Davasında Savcı Tüm Sanıkların Beraatini İstedi

"Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında mütalaasını açıklayan savcı, vefat eden bir sanığın dosyasının düşmesini, diğer tüm sanıkların beraatini istedi.

18 Eylül 2015 Cuma 20:33A+A-

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği 84 sanıklı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında hazırlanan mütalaada, 83 sanığın beraatine, kovuşturma sürecinde hayatını kaybeden bir sanıkla ilgili davanın da düşürülmesine karar verilmesi talep edildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Sezai Öztürk, hazırladığı mütalaayı celse arası Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesine sundu. 

Davanın geçmişiyle ilgili bilgi verilen mütalaada, olay yerinde bulunan mühimmatın sarılı olduğu koli bantlarının üzerindeki kıl numuneleri ile sanıklardan alınan DNA örneklerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan moleküler genetik incelenmesi sonucu düzenlenen raporlara göre, olay yerinde ele geçen numuneler ile sanıklar arasında irtibat kurulamadığının belirlendiği aktarıldı. 

"Metaryeller üzerinde vücut izi yok"

Mütalaada, Beykoz Poyrazköy İncirtepe ve çevresinde 18 Aralık 2010'da yapılan arazi araması olayıyla ilgili, Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü görevlilerinin olay yerinde yaptıkları incelemeler sonucunda bulunan materyallerin üzerinde herhangi bir vücut izinin tespit edilemediği belirtildi.

"Dijital delil içeriğinin değişmediği garanti edilmeliydi"

Mütalaada dijital delillerle ilgili, "Deliller olay yerine müdahale sırasındaki hali ile kalacak şekilde muhafaza edilmeli ve incelenerek raporlanmasına kadar geçen süreç içerisinde içeriğinin değişmediği garanti edilmelidir" denildi.

"Sahte delil üretenlerle ilgili suç duyurusu talebi"

Mütalaada ayrıca, Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Bilişim ve Teknoloji Suçları Şubesi'nin 26 Mayıs 2015 ve 9 Eylül 2015 tarihli rapor içeriklerine göre sahte delil üreten kişi ya da kişiler hakkında gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmesi de talep edildi.

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT