1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çağdaş cahiliyenin hukuku böyle işliyor!
Çağdaş cahiliyenin hukuku böyle işliyor!

Çağdaş cahiliyenin hukuku böyle işliyor!

Elazığ'da okuldaki Mustafa Kemal posterini indirip yerine Kur’an-ı Kerim koyan 16 yaşındaki lise öğrencisi hapis istemiyle cezaevinde tutuluyor!

20 Haziran 2022 Pazartesi 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde Antalya Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı, "Serik'teki bir lisede Kur'an-ı Kerim'e tekme atıldı" yönündeki paylaşımlar üzerine soruşturma başlatmıştı. Kur’an-ı Kerim’e tekme atan öğrenci yapılan soruşturma kapsamında örgün eğitimden men edilmişti.

Layığını bulan edepsiz öğrencinin cezası da gayet uygundu. Ancak Türkiye’de adalet herkes için tecelli etmez. Ceza söz konusu olduğunda bile birileri daha fazla “adalete” maruz kalır!

Elazığ'da okuldaki Mustafa Kemal posterini indirip yerine Kur’an-ı Kerim koyan 16 yaşındaki lise öğrencisi Y.Y, velisi H.Y’nin ifadesine göre okuldan atıldı ve 5 yıla kadar hapis istemiyle Elazığ F1 cezaevinde tutuluyor.

Al bi’de buradan yak! Bir tane posteri indirmek cezaevine konulmak için yeter sebep midir? Eğer ki Y.Y’nin yaptığı suç ise gerekli soruşturma başlatılıp okuldan uzaklaştırılması sağlanır. Ancak 16 yaşındaki bir çocuğu 5 yıl hapis istemiyle cezaevinde tutmak nasıl bir iştir?

Türkiye’de Atatürk bazı kesimler için Kitab-ı Kerim’den daha fazla ehemmiyete sahip. Y.Y’ Atatürk posterini indirmeyip Kur’an’a tekme atsaydı şimdi açık öğretimde öğrenciliğe devam ediyor olacaktı!

161658.jpg

HABERE YORUM KAT

10 Yorum