1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Polisin camide itikafa girenlere biber gazlı müdahalesi neyi amaçlıyor?
Polisin camide itikafa girenlere biber gazlı müdahalesi neyi amaçlıyor?

Polisin camide itikafa girenlere biber gazlı müdahalesi neyi amaçlıyor?

Güvenlik güçleri, Gaziantep’te bir camide itikafa giren vatandaşlara biber gazlı müdahalede bulundu.

03 Mayıs 2021 Pazartesi 17:08A+A-

HAKSÖZ-HABER

Polis ve bekçilerden oluşan bir ekip, Gaziantep’te bir camide itikafa giren vatandaşların Kovid-19 kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle biber gazlı müdahalede bulundu.

Güvenlik güçlerinin camiye girerek içeride bulunanlara biber gazla müdahale ederek yaka paça gözaltına alması büyük tepkilere neden oldu.

Türkiye’nin tam kapanma sürecine girmesiyle birlikte Kovid-19 tedbirleri kapsamında yapılan bazı uygulamalar, trajikomik manzaraları da beraberinde getiriyor. 

Bazı güvenlik güçlerinin keyfi davranışları ve vatandaşlara karşı zorbalık yapması devletin salgınla mücadeledeki tutarsızlığını gösteriyor.

Futbol maçlarında şeref tribünlerinin tıka basa dolması ya da devlet erkanının kongreler ve cenazelerde kitlesel pozlar vermesi gerçekleri göz önünde dururken güvenlik güçlerinin down sendromlu çocuğunu parka çıkaran babaya veya camide itikafa giren vatandaşlara müdahale etmesi çifte standardı gözler önüne seriyor.

Sözde tam kapanma sürecinin yaşandığı bu günlerde caddeler ve sokaklar son derece canlıyken, market zincirlerinde uzun kuyruklar oluşurken bir camide 10 gün boyunca itikafa girenler mi salgın kurallarını ihlal ediyor? İtikaf zaten bir çeşit kapanma değil mi?

Gaziantep Valiliğinden açıklama

Gaziantep Valiliği polisin cami içinde biber gazıyla yaptığı müdahaleye ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada "Kendilerini 'Alparslan Kuytul Gönüllüleri' olarak adlandıran kişiler, 2 Mayıs 2021 günü yatsı namazına müteakip 21.30 sularında üç tane camide 76 şahıs Ramazan ayı süresince itikafta bulunmak üzere toplanmış ve cami imamlarının tüm uyarılarına rağmen ısrarla camiyi terk etmeyeceklerini beyan etmişlerdir. Bunun üzerine Cami görevlileri tarafından emniyet güçlerinden yardım istenmiştir" denildi.

Ayrıca "Bu şahısların camiden çıkmama konusunda direnmeleri, devlete karşı sivil itaatsizlik başlattıklarını söyleyerek devlete, diyanete ve benzeri kurumlara ağıza alınmayacak galiz küfürler etmeleri neticesinde, şahıslar kademeli güç kullanmak suretiyle gözaltına alınmış, olaya karışarak polise mukavemet gösteren kişiler hakkında tehdit, hakaret, sokağa çıkma yasağı ihlali ve sosyal mesafe kuralına riayet etmemekten adli ve idari işlem başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kamuoyuna yansıyan görüntülere bir polisin cami içerisinde biber gazı sıktığı yansımıştı. "Cami içerisine emniyet personeli tarafından postal ile girildiği iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup müdahale cami girişinde yapılmıştır" diyen Gaziantep Valiliği, cami içinde biber gazıyla müdahalede bulunan emniyet personelinin açığa alındığını duyurdu.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

24 Yorum