1. HABERLER

  2. HABER

  3. Polis Dayağı Ağır Cezalık Oldu
Polis Dayağı Ağır Cezalık Oldu

Polis Dayağı Ağır Cezalık Oldu

İzmir'de bir karakolda dövüldüğü tespit edilen kadınla ilgili yargılanan polislerin dosyası ağır cezaya gönderildi.

10 Mayıs 2012 Perşembe 08:41A+A-

İzmir'de Karabağlar Karakolu'nda dövüldüğü, kamera kayıtlarıyla ortaya çıkan Fevziye Cengiz'in şikayeti üzerine yargılanan polislerin davasında yine görevsizlik kararı çıktı.

Ancak, hakim bu kez, sanık polis memurlarının işkence suçundan yargılanması gerektiğini belirterek dosyayı ağır ceza mahkemesine sevk etti.

Cengiz'e şiddet uyguladıkları, karakolun güvenlik kameraları tarafından belirlenen polisler aleyhinde açılan dava, ilk olarak İzmir 17. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gitmişti. İlk duruşmada hakim, görevsizlik kararı vererek dosyayı 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Oradaki ilk duruşmada da görevsizlik kararı çıktı. Mahkeme hakimi, polislerin işkence suçundan yargılanması gerektiği kararına vararak, dosyayı ağır cezaya gönderdi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 16 Temmuz 2011'de rutin bir uygulama için eğlence merkezlerinde kimlik kontrolü yaptı. Bu sırada bir eğlence merkezinde eğlendiği belirtilen Fevziye Cengiz, iddialara göre üzerinde kimliği olmadığı için gözaltına alındı. Karabağlar Polis Merkezi'ne götürülen Cengiz burada bazı polis memurları tarafından dövüldü. Cengiz'in dövülmesi karakolun güvenlik kamera görüntüleri tarafından kaydedildi. Fevziye Cengiz olay sonrası suç duyurusunda bulundu. Polisler de bunun üzerine Cengiz şikâyetçi oldu. 9 Aralık 2011'de karakolda yaşanan şiddetin görüntüleri medyaya yansıyınca Cengiz'i döven polis memurları H.Y. ve B.S. ile olayı izleyen memur görevden uzaklaştırıldı. Cengiz'i darp eden polisler için beş yıl dokuz ay hapis cezası istemiyle dava açılırken, Cengiz hakkında ise altı buçuk yıl hapis cezası isteniyor. Ayrıca 2 Şubat'ta polisler hakkında açılan idari soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda iki polis memuru için ayda 30 TL'ye denk gelen, 12 ay kıdem tenzili cezası istenirken, karakol personeli için disiplin cezasına gerek olmadığı belirtilmişti. CİHAN

 

HABERE YORUM KAT