1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. PKK’nin ‘Özgür Basın’ Çelişkisi: ‘Rojava’da Ez, Türkiye’de Savun!
PKK’nin ‘Özgür Basın’ Çelişkisi: ‘Rojava’da Ez, Türkiye’de Savun!

PKK’nin ‘Özgür Basın’ Çelişkisi: ‘Rojava’da Ez, Türkiye’de Savun!

HDP’nin ‘özgür basın’ın engellendiğiyle ilgili Meclis’te Rudaw üzerinden ortaya koyduğu soru önergesi, bu cenahın ikiyüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

18 Şubat 2016 Perşembe 17:47A+A-

HAKSÖZ-HABER

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, 15 Şubat’ta Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen öğrenci protestosunu takip etmek için bölgede bulunan Rûdaw TV Muhabiri Şevket Herki’nin polis müdahalesiyle karşılaştığı olayla ilgili, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması için Meclis’e bir soru önergesi vermiş.

İlk bakışta insana ne kadar da basınsever geliyor değil mi?! Ama işin aslı böyle değil. Çünkü İmam Taşçıer özelinde HDP burada açık bir ikiyüzlülük örneği ortaya koyuyor. Çünkü aynı cenahla bağlantılı kitle gösterilerinde bugün hakkını savunuyor göründükleri Rudaw bunlar tarafından defalarca türlü engellemelerle karşılaştı, karşılaşıyor. Hele “Rojava” dedikleri Suriye Kürdistanına PYD/YPG engellemeden tutun da tehdit ve tartaklamaya kadar aleyhlerinde yayın yapıyor diye Rudaw’a nefes aldırmıyor! Bugün TBMM’de “özgür basın” aşkı kabaran HDP/PKK, hâkim olduğu bölgelerde muhalif basına hayat hakkı tanımıyor. Hele de Erbil merkezli yayın yapan ve Suriye direnişinin işlenişinde de aleyhte yayın yapmayan Rudaw’ın PKK’liler arasında “hain” olarak algılandığını bilen biliyor.

Dolayısıyla “Rojava”da bizatihi PYD/YPG tarafından tartaklanan, engellenen, başı ezilmeye çalışılan ve Türkiye’deki PKK’lilerce “hain” olarak algılanan Rudaw’ın haklarının bugün üstelik de Meclis’te savunuluyor görünmesinin hiçbir inandırıcılığı olamaz. Türkiye’de Rudaw üzerinden takınılan bu “özgür basın” müdafiliği maskesi, “Rojava” ve “Özyönetim” zorbalığının hayata geçirildiği diğer bölgelerde düşüyor! Ama HDP/PKK bu olayda bir kez daha karşımıza çıktığı gibi fırsatçılığı ve ikiyüzlülüğü elden bırakmıyor!

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT