1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. PKK’nın EYP’leri Bölge Halkının Geleceğini Karartıyor!
PKK’nın EYP’leri Bölge Halkının Geleceğini Karartıyor!

PKK’nın EYP’leri Bölge Halkının Geleceğini Karartıyor!

Bir zamanlar devletin döşediği mayınlarla gündeme gelen bölge, şimdilerde PKK’nın el yapımı patlayıcılarıyla (EYP) gündemde.

14 Nisan 2016 Perşembe 12:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

En son Şırnak İdil’de döşediği el yapımı patlayıcıları 4 yaşındaki Hidayet Tek (4) isimli çocuğu ağır yaralayan PKK bölge halkının malına ve canına kastetmeye devam ediyor.

Bir zamanlar devletin döşediği mayınlar vardı ve halkın canına mal oluyordu, şimdi ise PKK’nın şehir merkezlerine döşediği el yapımı patlayıcılar aynı işlevi görüyor. Fark şu ki; devletin mayınları haklı olarak tepkiye sebep oluyordu, PKK’nın EYP’leri ise adeta bir oyuncak havasında geçiştiriliyor.

Oysa bu EYP’ler oyuncak değil. Oyuncak olmadığı gibi örgütün uygulamaya soktuğu da bir oyun değil. Aksine halka rağmen halk için ortaya konulmuş acımasız ve de çirkin bir savaş var. Öyle bir yangın ki bu ne tutuşturanına, ne uğruna tutuşturulduğu iddia edilen halka bir faydası yok. Varsa yoksa ölüm, yıkım ve gözyaşı tablosunu daha bir derinleştirmenin ötesine gitmiyor, gidemiyor. Sözde halk için mücadele ettiğini söyleyenlerin başlattığı bu yangın adına yola çıkıldığı söylenen halkın gününü de geleceğini de gün geçtikçe daha bir karartıyor. PKK’nın EYP’leri bölge halkının geleceğini, çocukları vuruyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum