1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK’lılar Bingöl’de Islah Derneği’ne Saldırdı
PKK’lılar Bingöl’de Islah Derneği’ne Saldırdı

PKK’lılar Bingöl’de Islah Derneği’ne Saldırdı

PKK yanlılarının bölgede İslami kurumlara yönelik saldırıları devam ediyor. Son olarak Bingöl Islah Derneği saldırıya maruz kaldı.

25 Ağustos 2014 Pazartesi 15:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bölgede hiç kimseye faaliyet yaptırmama konusunda dayatmalarda bulunan PKK yanlılarının çeşitli İslami STK’lara yönelik saldırılarından Bingöl Islah Derneği de payını aldı.

Bu gece Bingöl’de PKK’lı gruplar tarafından tarafından Islah Derneği Yeni Mahalle Temsilciliği hedef alındı. Derneğin camlarını kıran ve eşyalarına zarar veren yüzü maskeli grubun saldırısı hakkında bir açıklama yapan Islah Derneği, sert uyarılarda bulundu. İşte o açıklama:

***

BASINA VE KAMUOYUNA

Bölgede yaşanan yol kapatma, adam kaçırma ve tehdit olayları her geçen gün giderek katlanıyor. DBP/PKK tarafından desteklenen yüzleri maskeli çeteler, bilinçli bir şekilde halka saldırmaktan çekinmiyor. Halk üzerinde baskı kuran bu anlayış, özellikle İslami kesimleri hedef almaktadır. Yapılan eylemler, DBP çevresinden kınanmadığı gibi, soru önergeleri ve basın açıklamaları ile desteklenmektedir. ‘Özgürlük ve Demokrasi’den dem vuranlar, başkalarının hakkını çiğnemekten geri durmamaktadır. İslam öncülerinden Şeyh Said’in ismini her fırsatta kullanan bu odakların asıl niyetleri, İslami alanda faaliyet yürüten ve bir Kur’an Merkezi olan Derneklere yapılan saldırılar ile ifşa olmuştur.

25 Ağustos 2014 gecesi Yenimahalle’de yine bu çeteler tarafından gösteri yapılmış ve Islah Derneği Yeni Mahalle Temsilciliğimiz hedef alınmıştır. Yüzleri maskeli bu çeteler, gece karanlığından faydalanarak derneğimizin camlarını kırmış ve eşyalarına zarar vermiştir.

İslami alanda faaliyet yürüten Islah Derneği olarak, DBP/PKK ile bu güne kadar dolaylı yada dolaysız hiçbir diyaloğumuz ve münasebetimiz olmamıştır.  Derneğimize yönelik yapılan saldırıyı kabullenemiyor ve tepkimizi sert bir dille yükseltiyoruz. Geri planda durup henüz 15’inde 18’inde olan çocukların ellerine taş/sopa verenleri de uyarıyoruz! Bu yapılanlar ateşle oynamaktan başka bir şey değildir.  1990’lı yıllarda yaşanan hadiseleri hepimiz hatırlıyoruz. Bölgede tekrar kaos çıkartmak, kan dökmek isteyenleri de akıllarına başlarına almayı tavsiye ediyoruz.  DBP/PKK’ya tavsiyemiz, bu tehlikeli adımları atmaktan bir an önce vazgeçmeleridir; aksi halde herkes yaptığının hesabını verecektir.

Yaşanan hadiselerde Devletin de üzerine düşeni yapmadığını görüyoruz. Sözde ‘Barış Süreci’ adı altında bölgenin PKK/DBP’nin insiyatifine bırakılmasına karşı çıkıyoruz. Devlet asayişi sağlamaz, kolluk kuvvetleri görevini layıkıyla yerine getirmezse halk kendi asayişini sağlamak zorunda kalır. Eğer halk asayişini sağlarsa, telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkacaktır.

PKK/DBP’lilerin İslami kesimler başta olmak üzere halka yaptığı baskı ve saldırıları lanetliyoruz. Müslüman halkımıza yapılan bu saldırıları insanlık dışı olarak bulduğumuzu ve kabullenmeyeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

BİNGÖL ISLAH DERNEĞİ

bingol-islah-dernegi-saldiri-01.jpg

bingol-islah-dernegi-saldiri-02.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum