1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. PKK’li Karayılan: Brüksel Saldırılarının Mutlaka Türkiye’yle Bir Bağı Vardır
PKK’li Karayılan: Brüksel Saldırılarının Mutlaka Türkiye’yle Bir Bağı Vardır

PKK’li Karayılan: Brüksel Saldırılarının Mutlaka Türkiye’yle Bir Bağı Vardır

PKK/KCK liderlerinden Murat Karayılan, Kızılay saldırısında örgütünün ortaya koyduğu vahşeti atlayarak Brüksel saldırılarında IŞİD vahşetini kınadı ve faturayı Erdoğan'a çıkarmayı ihmal etmedi!

25 Mart 2016 Cuma 12:23A+A-

PKK Yürütme Komitesi üyesi Karayılan, Türkiye iktidarının kendilerinden “korktuğunu” söyledi.

Dengê Kurdistan Radyosu’na (Kürdistan’ın Sesi) konuşan Murat Karayılan, “Karşımızdaki düşman yıpranmış durumda ve tıkanmış bir pozisyonu yaşıyor” diyerek, şöyle devam etti:

“Bakın; dün önce hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş konuştu; ‘korkmuyoruz, kimse bizi korkutamaz’ dedi. Öğleden sonra şefleri Erdoğan çıktı, ‘kimse bizi korkutamaz; biz kimseden korkmuyoruz; biz korkan değil, korkutanız’ dedi. Bugün (Dün) de Davutoğlu ‘Meclis’te grubuna konuştu; ‘biz kimseden korkmuyoruz; dimdik ayaktayız’ dedi.”

Bu açıklamalar bile onları nasıl bir korku kapladığını gösteriyor. Korkuyorlar. Çünkü başta Cizre olmak üzere Kürdistan’da işledikleri tüm suçlara, sivil ve silahsız insanları vahşice katletmelerine rağmen, insanlarımızı bodrumlarda yakmalarına rağmen onlara karşı gösterilen direniş devam ediyor.”

Öcalan’ı adres gösterdi

Türkiye’nin “tek çıkış yolu”nun PKK lideri Abdullah Öcalan’a “başvurmak” olduğunu ifade eden Karayılan, şunları dile getirdi:

“Elbette bu savaşa karar veren ve yürüten biziz. Bunda Önder Apo’nun bir sorumluluğu yoktur, sorumlu biziz. Ama eğer Önder Apo’ya özgürlük imkanları sunarlarsa ve önünü açarlarsa, onları bu darlıktan ancak Önder Apo kurtarabilir.”

Brüksel saldırıları

Belçika’nın başkenti Brüksel’de dün yapılan ve 34 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları kınayan PKK yöneticisi, bu konuda şunları söyledi:

“Şu bir gerçek ki, Erdoğan gerçekten DAİŞ’e karşı tutum almazsa, DAİŞ’in Avrupa’daki saldırıları da durmayacaktır. Araştırılsa, Brüksel’de eylem yapan kişilerin neresi üzeri Avrupa’ya gitmiş olduğu görülecektir. Bir biçimde mutlaka Türkiye’yle bir bağı vardır.”

RUDAW

HABERE YORUM KAT

1 Yorum