1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. PKK köşeye sıkışınca yardımına Rusya koştu!
PKK köşeye sıkışınca yardımına Rusya koştu!

PKK köşeye sıkışınca yardımına Rusya koştu!

Deyrizor’da yerel aşiretlerle PKK arasında gerginlik çıkınca Rusya aşiretlere saldırdı!

01 Eylül 2023 Cuma 18:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye Savaşı’nın başından beri farklı yerleşkelerde Rusya ve ABD’nin desteğini alan PKK otonom bölgeler kurdu. Esed rejiminin yıllardır Kürtlere reva gördüğü muameleyi birden unutan PKK, rejimle çatışan Suriye halkına karşı Esed katiliyle aynı safta durdu.

Hakim olduğu bölgelerde Sünni halka zulmeden PKK’ya karşı yerel aşiretlerin sabrı tükenmiş durumda. Aşiretlerin varlık gösterdiği Deyrizor'un güneydoğu ve doğu kırsalındaki Suveydan, Curzi, Ebu Hardob, Bahra, Şife, Şennan, Havayic, Ziban, Şuheyl, İzbe ile Tayyane köylerinde halk, PKK/YPG'ye karşı harekete geçti.

Açıklama: https://www.aa.com.tr/uploads/userFiles/de89f914-66b1-4a0b-9347-13c0eafe70cc/2023%2F08%2F20230831_2_60086189_92361886.jpg

Arap aşiretleri, söz konusu köylerde PKK/YPG'nin karargahlarını hedef alarak örgüt üyelerini bölgeden çıkardı.

Söz konusu köylerde çıkan çatışmalarda örgüt saflarından ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken onlarca militan yakalandı.

PKK/YPG ise İzbe köyünden çıkarılırken onlarca sivili alıkoyarak köydeki evleri ve dükkanları yağmalayarak kendisine karşı ayaklanan halka kendisine yakışan şekilde cevap verdi.

Akidat aşireti lideri İbrahim el-Hafıl, sosyal medyada paylaşılan ses kaydında, bölgedeki tüm Arap aşiretlerine PKK/YPG'ye karşı mücadele çağrısı yaparken örgütün alıkoyduğu sivillerin serbest bırakmasını istedi.

Rus savaş uçakları ise Münbiç'in kuzeyinde PKK'ya karşı savaşan bölge halkını bombaladı. Rusların bombalaması sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. ABD'nin hava desteği vermediği PKK için Rusya'nın devreye girmesi artık alışıldık bir senaryo...

Rus savaş uçakları, Münbiç kuzeyinde PKK'lı katillerin imdadına yetişti. Rus savaş uçakları PKK'ya saldıran bölge halkının bulunduğu noktalara bomba yağdırdı. Muhsinli köyünü vuran Ruslar 5 sivili katletti, 13 sivil de yaralandı.

ABD ve Rusya’nın koruması altında Suriye halkına zulmetmeye devam eden PKK’nın bölgede hiçbir meşruiyeti bulunmuyor. Tamamen baskı ve şiddet ile kurduğu iktidar alanı işgal edilmiş bir bölgeden oluşuyor. Yarın bir gün PKK emperyalistlerden istediği desteği göremeyince ise kaçacak delik arayacak!

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum