1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK, Elindeki Rehineleri Teslim Etti
PKK, Elindeki Rehineleri Teslim Etti

PKK, Elindeki Rehineleri Teslim Etti

PKK tarafından kaçırılan 8 kamu görevlisi serbest bırakılmalarının ardından Habur Sınır Kapısı'na ulaştı.

13 Mart 2013 Çarşamba 14:10A+A-

PKK tarafından kaçırılan kamu görevlileri, Irak'a giden heyet tarafından teslim alındı.

Heyet kamu görevlileriyle buluştuktan sonra Zaho'dan ayrıldı.

Serbest bırakılan kamu görevlileri, Irak Halil İbrahim Sınır Kapısı'ndan geçerek Habur Sınır Kapısı'ndaki Habur Mülki İdare Amirliği binasına geldi.

Kamu görevlileri, sağlık kontrollerinin ardından aileleriyle buluşacak.

Kaçırılan kamu görevlilerinin teslim alınması için oluşturulan heyette, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da bulunuyor.

Ciddi Bir Yaklaşım

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılması ile ilgili olarak, ''Ciddi bir yaklaşım olmasaydı, askerlerin bırakılması gündeme gelmezdi'' dedi.

pkk-kacirilan-kamu-gorevlileri1.jpg

Kendilerinin de kamu görevlilerinin serbest bırakılması için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Türk, şöyle devam etti:

''Sayın Öcalan'ın İmralı'dan mesaj vermiş olması askerlerin bırakılması konusundaki gelişmeleri hızlandırdı. Kürt tarafı onurlu bir barışın sağlanması konusunda ciddi bir refleksi gösterdiğinin ifadesidir. Hükümetin de ciddiyetle meseleye yaklaşması gerekiyor. Biz, bir insanın ailesine kavuşmasının ne olduğunu, ne anlama geldiğini çok iyi bilen insanlarız. Biz bundan sadece mutluluk duyarız. Konuyu insani yönüyle ele alıyoruz.''

pkk-kacirilan-kamu-gorevlileri.jpg

SERBEST BIRAKILAN REHİNELER

Kaymakam adayı Kenen Erenoğlu (Diyarbakır Muş Karayolu 12 Ağustos 2011), Astsubay Abdullah Söpçeler (Diyarbakır Lice Karayolu 9 Temmuz 2011), Uzman Çavuş Zihni Koç (Diyarbakır Lice Karayolu 9 Temmuz 2011), Uzman Çavuş Kemal Ekinci (Şırnak Merkez 1 Ekim 2011), Erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan (Diyarbakır Bingöl Karayolu 7 Ağustos 2012), Polis Memuru Nadir Özgen (Van Çatak 9 Eylül 2011)

 

HABERE YORUM KAT