1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PKK, Deyrizor'da 24 köyden çekilmek zorunda kaldı!
PKK, Deyrizor'da 24 köyden çekilmek zorunda kaldı!

PKK, Deyrizor'da 24 köyden çekilmek zorunda kaldı!

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde PKK/YPG baskısı altındaki Arap aşiretleri, çatışmalar sonrasında toplam 24 köyü PKK/YPG’den arındırdı.

02 Eylül 2023 Cumartesi 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

PKK/YPG, Suriye'de de bölge halkını canından bezdirdi. İşgal altındaki Deyrizor'da Arap nüfusa karşı dayatmacı bir tavırla yaklaşan PKK, İslam düşmanı bir eğitim müfredatını zorunlu kılmıştı. Geçtiğimiz sene yaşanan gerilim PKK'ya geri adım attırmamış ve Sünni Arap nüfusa yönelik baskılar artmıştı.

AA'nın aktrdığına göre PKK/YPG'nin Deyrizor'da bölge halkına yaptıkları sonrası bazı Arap aşiretler ayaklandı. PKK/YPG'nin Deyrizor Askeri Meclis grubunun lideri Ahmed el Habil’i alıkoymasının ardından 27 Ağustos'ta patlak veren çatışmalar, bazı Arap aşiretlerinin de katılmasıyla büyüdü.

Çok sayıda köy PKK'dan temizlendi

Arap aşiretleri yoğun çatışmalar sonucu son iki günde Deyrizor ilinin doğu ve güneydoğusundaki tamamını Arap nüfusun oluşturduğu Şife, İzbe, Hacin, el Bahra, Gıranic, ebu Hammam, ebu Hardub, el Curzi Şarki, el Curzi Garbi, Suveyden, Direnc, el Şinan, el Tayyene, Ziyben, Havayic Ziyben, Şıhyel Şarki, Şıhyel Garbi, Alrz, el Haşşan, el Basira, Cideydit Bakkar, Hıreyize, Berşem ve Sabha köylerini teröristlerden temizledi.

Arap aşiretleri ile PKK/YPG arasında Deyrizor'un doğu ve güneydoğusunda Fırat Nehri kenarındaki bölgelerde çatışmalar devam ediyor.

Arap aşiretler köyleri PKK/YPG'den temizliyor

PKK/YPG takviye gönderiyor

PKK/YPG, işgalindeki Haseke ve Rakka illerinden, Deyrizor'daki çatışma alanlarına takviye konvoylarıyla çok sayıda terörist gönderiyor.

Örgütün, ABD ve Rusya'nın desteğiyle "DEAŞ'la mücadele" bahanesiyle işgal ettiği Deyrizor'da halkın tamamı Araplardan oluşuyor.

Suriye'de Arap aşiretler, 24 köyü PKK/YPG'den temizledi

Arap aşiretler köyleri PKK/YPG'den temizliyor

PKK çocukları bile silah altına alıyor

PKK kendisine muhalif ailelerden çocuk yaştaki Arapları zorla silah altına alıyor.

Örgüt, bölgedeki petrol kuyularına el koyarak elde ettiği petrolü, ABD yaptırımlarına rağmen Şam yönetimine kaçakçılar aracılığıyla satarak gelir sağlıyor.

Elde ettiği geliri kendi faaliyetleri için kullanırken bölge halkı yerel hizmetlerden ve yardımlardan mahrum kalıyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum