1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK, Bir Muhtar ve 5 Korucuyu Kaçırdı
PKK, Bir Muhtar ve 5 Korucuyu Kaçırdı

PKK, Bir Muhtar ve 5 Korucuyu Kaçırdı

PKK, Bitlis merkeze bağlı Çeltikli köyü yakınlarında 5 köy korucusu ile bir muhtarı kaçırdı.

19 Mayıs 2012 Cumartesi 14:56A+A-

PKK'lı bir grup, Bitlis merkeze bağlı Çeltikli köyü yakınlarındaki Hemkok mevkiinde dün akşam saatlerinde yol kesti. Bu sırada Bitlis merkezden gitmekte olan 3 araçlık konvoy durdurularak kimlik kontrolü yapıldı. Kimlik kontrolünün ardından Çeltikli köyü korucularından olan köy muhtarı Arafat Melek'in de aralarında bulunduğu 6 korucu kaçırıldı. Kaçırılan diğer korucuların isimleri şöyle: İlyas Demir, Davut Melek, Fesih Bodur, Sıddık Bodur ve Burhan Çapar.

Bu arada, PKK'lılar tarafından kaçırılan korucuların, 15 kadın PKK'lının öldürüldüğü operasyona katılan koruculardan oldukları öne sürüldü.

Geçtiğimiz hafta da AK Parti Kulp İlçe Başkanı PKK'lılar tarafından kaçırılmıştı.

Bir İşçi Öldürüldü

Öte yandan eğitim kurumları, okullar ve öğrenci yurtlarına saldırarak bölge halkı üzerinde korku estiren PKK, işçileri de hedef aldı.

Hakkari'de karakol inşaatında çalışan işçilere uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK'lılar, 1 işçiyi öldürdü. Olayda 3 işçi de yaralandı. PKK, 3 gün önce de Derecik beldesi şehir merkezine havan mermisi atmıştı. Saldırıda sivil vatandaşların evleri, iş yerleri ve araçları zarar görmüştü.

Hastanenin acil servis ünitesinde tedavisi devam eden işçilerden Ahmet Mencioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, araçla inşaat alanına gittikleri esnada saldırıya uğradıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT