1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK, AK Parti Kulp İlçe Başkanını Kaçırdı
PKK, AK Parti Kulp İlçe Başkanını Kaçırdı

PKK, AK Parti Kulp İlçe Başkanını Kaçırdı

PKK'lı bir grup AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’i kaçırdı.

14 Mayıs 2012 Pazartesi 00:40A+A-

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 2006 yılından beri AK Parti İlçe Başkanlığı yapan Veysel Çelik, PKK mensupları tarafından kaçırılarak kırsal alana götürüldü. Kulp ilçesinin Yuvacık köyü nüfusuna kayıtlı olan Çelik, ilçede ticaretle uğraşıyordu. Çelik 26 Mart 2006 tarihinde yapılan AK Parti Kulp 1. Olağan Kongresi'nde ilçe başkanı seçilmişti.

PKK daha önce de Hazro İlçe ikinci başkanını kaçırmış, ailesinin AK Parti’den istifa etmesi üzerine serbest bırakmıştı.

PKK’nın AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’i kaçırması olayı ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bir görgü tanığı, PKK’nın yolu 2 saat boyunca çift yönlü trafiğe kapatarak AK Parti Kulp ilçe başkanının beklediğini söyledi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 2006 yılından beri AK Parti İlçe Başkanlığı yapan Veysel Çelik, PKK mensupları tarafından kaçırılarak kırsal alana götürüldü. Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasındaki dağlık alanda yolu kesen ve 15 kişi olduğu öğrenilen PKKlı grup yoldan geçmekte olan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Çelik'i kaçırdı. Çelik’in kaçırıldığı sırada PKKlılar tarafından durdurulan ve kimlik kontrolünden geçirilin bir görgü tanığı olayı anlattı. Görgü tanığı, PKKlıların Kulp-Muş karayolundaki dar virajlı bölgede yolu keserek kimlik kontrolü yaptığını söyledi. Görgü tanığı, “Yolun sağında, solunda ve araçların geliş gidiş istikametine doğru nöbetçiler yerleştirmişlerdi. Bizimle birlikte onlarca aracı durdurarak kimlik kontrolünden geçirdiler. Hepimizin kimliğini tek tek baktılar. Yaklaşık 2 saat boyunca beklettiler. Konvoy uzayınca kimlik kontrolünden vazgeçtiler. AK Parti Kulp ilçe başkanı Veysel Çelik’in de yoldan geçip konvoyda beklemesi üzerine birbirlerine ‘geldi’ diyerek onu çağırıp aldılar. Çelik alıp götürürken vatandaşlar araya girmeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ‘Allah aşkına bırakın, ne suçu var.’ diye yalvardı. PKK’lı grup ‘Söz veriyoruz bir şey yapmayacağız, biraz konuşacağız. Birkaç gün bizim misafirimiz olacak’ diyerek alıp götürdüler. Ellerinde silah olduğu için kimse bir şey yapamadı.”

CİHAN 

HABERE YORUM KAT