1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Perinçek kafalı Ethem Sancak kesin ihraç talebiyle disipline verildi
Perinçek kafalı Ethem Sancak kesin ihraç talebiyle disipline verildi

Perinçek kafalı Ethem Sancak kesin ihraç talebiyle disipline verildi

AK Parti üyesi Ethem Sancak: "Uygurların refah seviyesi bizim Yozgat’ta yaşayan insanlarımızın refah seviyesinden 3 kat daha yüksek" demiş ve tepki çekmişti. Sancak, AK Parti disiplin kuruluna kesin ihraç talebiyle sevk edildi.

01 Nisan 2022 Cuma 16:34A+A-

HAKSÖZ HABER

Doğu Perinçek’in ekibiyle Rusya’yı ziyaret edip, Rusya’nın Ukrayna işgali hakkında güzellemeler yapan Ethem Sancak AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

AK Parti'de Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği de yapan, iş adamı ve Rusya ile Çin propagandisti Ethem Sancak, son dönemde yaptığı Rusya yanlısı açıklamalarla tartışma konusu olmuştu.

Rusya’nın Ukrayna’daki işgal harekatının başladığı ilk günlerde bir Rus kanalına röportaj veren Sancak, Ukrayna’nın kullandığı SİHA’lara ilişkin "Bayraktar'ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova'dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz" zırvalamalarına yer vermişti. 

Dün de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen "Türkiye’nin güvenliği ve NATO" başlıklı konferansta konuşan Sancak, “Biz Amerikan’ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. "One mitune" olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" demişti.

Çin’in Doğu Türkistan’da cami kapattığı yönündeki ifadelerine de ilişkin konuşan Sancak, “Öyle bir şey yok. Ben kendim gittim gördüm. Kapatılan tek bir cami yok. Uygur bölgesinde yaşayan Uygurların refah seviyesi bizim Yozgat’ta yaşayan insanlarımızın refah seviyesinden 3 kat daha yüksektir. Git gör. Bunlar Amerikan ajanlarının dezenformasyonudur. Batı medyası ve CIA’nın ajanlarıdır. Çok merak ediyorsanız sizi göndereyim. Bölge bölge, atlayın gidin. Başkalarının anlattıklarına bakmayın. Kendiniz gidin" diyerek Çin'in soykırımlarını aklamaya çalışmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum