1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Peki, "Filistin davası"nın bundan haberi var mı?
Peki, "Filistin davası"nın bundan haberi var mı?

Peki, "Filistin davası"nın bundan haberi var mı?

CHP'nin Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel "Hamas Filistin davasına zarar veriyor" buyurmuş...

08 Aralık 2023 Cuma 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP'de yapılan kongreyle yönetim değişti ancak olay ve gelişmeleri İslam düşmanlığını merkeze alarak değerlendirme pratiğinde bir değişme yok görünüyor. Dolayısıyla partinin İslam dünyası ve Ortadoğu özelindeki dış politika değerlendirmelerinde İslami hareketlere düşmanlık temel umde olarak yerini koruyor. Bu yaklaşım cehaletle de birleşince ortaya insanı güldüren yorumlar da çıkmıyor değil.

CHP Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel kendisiyle yapılan "CHP'nin yeni dönem dış politika perspektifleri" başlıklı yayında Filistin'deki 7 Ekim sonrası gelişmelere yaklaşımlarını aktarmış. Uzgel  "Biliyorsunuz Hamas Filistin davasına zarar veriyor. Hiçbir katkısı olmadı" diye söze giriyor ve " Hamas'ın Filistinlilere ne faydası olmuş" diye devam ediyor...

Yalnızca fanatik düşmanlık ve cehli mürekkeple açıklanabilecek bu sözler üzerine çok fazla sarf-ı kelam etmeyi hak etmese de ülkedeki ana muhalefet partisinin konu hakkındaki bakış açısını yansıtması sebebiyle sormuş olalım:

Bugün için Hamas dışında "Filistin davası" olarak görülebilecek ne var? Mesela Filistin halkını temsil eden başka bir siyasi aktör, güç bulunuyor mu?  Hem "Filistin Davası"nın yanında görünüp hem de Hamas düşmanlığı yapmanızı nasıl açıklayabiliriz peki?

Ayan beyan ortada olan şu ki bugün Hamas dışında herhangi bir Filistin davasından söz etmek mümkün değil. Sadece Gazze'deki değil Batı Şeria, Kudüs ve 1948 işgal topraklarındaki Filistin halkının tek temsilcisi şu anda Hamas. Batılı efendilerinizin gözüyle bakıp İslami hareket alerjinizden dolayı karalamaya çalıştığınız aynı Hamas 7 Ekim'den bu yana sergilediği destansı mücadele ve direniş örnekliğiyle de Filistin davasını bütün dünyanın gözünde hiç olmadığı bir noktaya taşımayı başardı.

Kendi hayal dünyanızda Filistin davası olarak görmek istediğiniz başka bir şeyler olabilir ve bir İslami hareket olarak Hamas'ın oradaki varlığı sizi rahatsız ediyordur buna diyecek bir şey yok. Ancak reel dünyadaki gelişmelere dair konuşurken bu kadar olgudan kopuk yorumlarla kendinizi güldürmekten başka bir duruma düşmezsiniz.

"Hamas Filistin davasına zarar veriyor. Filistinlilere hiçbir faydası yoktur" diyorsunuz, peki "Filistin davası"nın ve Filistinlilerin bundan haberi var mı?

HABERE YORUM KAT

2 Yorum