1. HABERLER

  2. HABER

  3. Pegida Liderinin Hitler Fotoğrafı Irkçılığı İfşa Etti
Pegida Liderinin Hitler Fotoğrafı Irkçılığı İfşa Etti

Pegida Liderinin Hitler Fotoğrafı Irkçılığı İfşa Etti

Facebook'ta kendini Hitler’e benzettiği bir fotoğraf yayınlayan Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) Başkanı Bachmann, tepkiler üzerine görevi bıraktı.

22 Ocak 2015 Perşembe 08:21A+A-

Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) Başkanı Lutz Bachmann, kendisini Adolf Hitler'e benzetti ve bu halini fotoğraflayarak Facebook sayfasında paylaştı. Fotoğraf ile birlikte "O tekrar burada" iletisini yazan Bachmann yabancılara yönelik de aşağılayıcı ifadeler kullandı. Dresden Başsavcısı, Bachmann hakkında "halkı kışkırtma" iddiasıyla soruşturma başlattı. 

Dresden Başsavcısı Jan Hille, yaptığı açıklamada, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan paylaştığı fotoğraflar ve ifadelerden dolayı Bachmann hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. Hille, söz konusu paylaşımların gerçek olup olmadığının inceleneceğini kaydetti.

PEGİDA’dan istifa etti

Bachmann bu gelişmeler üzerine bugün PEGIDA'daki tüm görevlerinden istifa ettiği bildirildi. Bild gazetesine açıklama yapan Bachmann, ''Yönetimden de ayrılıyorum'' ifadesini kullandı.

PEGIDA Sözcüsü Kathrin Oertel, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, PEGIDA organizasyonunda yer alan 12 kişinin katılımıyla bugün yapılan toplantıda Bachmann'ın dernekteki görevlerinden de ayrılma kararının alındığını bildirdi.

Bachamann'ın Facebook sayfasındaki ifadelerden dolayı özür dilediğini belirten Oertel, görevlerinden ayrılmayı Bachmann'ın teklif ettiğini, organizasyon ekibinin de bunu onayladığını kaydetti.

Oluşumu da kendisini eleştirdi

Bachmann, paylaşımlarından dolayı, birçok Alman dışında PEGIDA derneğinin Başkan Yardımcısı Rene Jahn ve PEGİDA’ya yakın Almanya için Alternatif (AfD) partisi tarafından da eleştirildi.

Jahn, fotoğrafı eleştirerek, "Böyle bir şey ile ilgimin olmasını istemiyorum. Bu hiçbir şekilde olmaz. Hitler fotoğraflarıyla ilgili olayın sonuçları olması lazım" ifadesini kullandı.

AfD Sözcüsü Christian Lüth de "Hitler fotoğrafının" paylaşılmasının çirkin olduğunu, kamuoyu önündeki bir insanın böyle bir şey ile şaka yapılmayacağını bilmesi gerektiğini söyledi. Lüth, Bachmann'ın yabancı düşmanı içerikli yazılarla ilgili, "Bunlar kötü ve tahammül edilemez" yorumunu yaptı.

Bachmann'ın kurduğu azınlıklara düşman PEGIDA grubu, ilk eylemini 20 Ekim'de Dresden'de düzenledi. Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla 12 kişi tarafından organize edildiği öne sürülen PEGIDA'nın ilk eylemine 350 kişi katılmıştı. Pazartesi günleri yapılan gösterilere katılanların sayısı sürekli artarak en son 12 Ocak'ta 25 bine çıkmıştı. Bu şehirde gösteri düzenlenmesi şu an için yasak olsa da PEGIDA başka kentlerde gösteriler düzenliyor.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT