1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. “Paralel Yapı”nın Bazı Şirket ve Okullarına Kayyum Atandı
“Paralel Yapı”nın Bazı Şirket ve Okullarına Kayyum Atandı

“Paralel Yapı”nın Bazı Şirket ve Okullarına Kayyum Atandı

“Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında Kayseri'de faaliyet gösteren 4 şirkete ve Karabük'te bir özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona kayyum atandı.

24 Mayıs 2016 Salı 13:43A+A-

Kayseri'de faaliyet gösteren 4 şirkete, “Paralel Devlet Yapılanması”na finansman desteği sağlandığı iddiasıyla kayyum atandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, “Paralel Devlet Yapılanması” bünyesinde kurularak faaliyet gösterdiği ve örgüte finansman destek sağladığı belirlenen Nezahat Temizlik Özel Eğitim ve Sağlık, İtimat Güvenlik, Atlantik Özel Eğitim ile Gökkuşağı Personel, Sosyal ve Temizlik şirketlerine Kayseri 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nce kayyum atandı.

Karabük

Karabük'te de “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik soruşturma kapsamında bir özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona kayyum atandı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekiplerince “Paralel Devlet Yapılanması” bağlantılı bazı okul, dershane, pansiyon ve yurtlara yönelik çalışma başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, “anayasal düzene karşı işlenen suçlar, terör örgütüne finansman sağlamak, para toplamak, terör örgütünün propagandasını yapmak, örgüte üye olmak, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak, Vergi Usûl Kanunu'na muhalefet, dinî duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçları kapsamında bir özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona kayyum atanmasını talep etti.

Karabük Sulh Ceza Hâkimliği de mali müşavir Dursun Yaman, eğitimci Adnan Cansız ve Yrd. Doç. Dr. Hakim Aziz'in kayyum olarak atanmasına karar verdi.

AA

HABERE YORUM KAT