1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. “Paralel Yapı” Soruşturmasında 6 Muvazzaf Subaya Gözaltı Kararı
“Paralel Yapı” Soruşturmasında 6 Muvazzaf Subaya Gözaltı Kararı

“Paralel Yapı” Soruşturmasında 6 Muvazzaf Subaya Gözaltı Kararı

“Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında, İzmir merkezli 10 ilde başlatılan operasyonda, aralarında amirallerin de bulunduğu 6 muvazzaf subay hakkında gözaltı kararı verildi.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 10:56A+A-

İzmir merkezli 10 ilde “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik önceki gün başlatılan operasyon kapsamında 6 muvazzaf subay hakkında askerî inzibat nezaretinde savcılığa getirilmesi talimatı verildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, “İzmir'deki askerî casusluk soruşturmasında çeşitli usûlsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği” iddialarıyla ilgili “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında İzmir merkezli olmak üzere 10 ilde önceki gün başlatılan operasyonda, Genelkurmay Başkanlığı’na yazı göndererek 6 muvazzaf subayın savcılığa getirilmesi talimatı verdi.

Bu doğrultuda bazı illerdeki merkez komutanlığına bağlı askerî inzibatlar adreslere giderek, hakkında talimat verilenlerden Binbaşı H. Ö'yü evinden aldı.

Tümamiral M. Z. U. ve Tuğamiral A. S. A. ile binbaşılar K. M, R. Z. ve Ö. G'ye ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldıkları için talimatın uygulanamadığı öğrenildi.

Operasyonun Geçmişi

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatıyla önceki gün İzmir merkezli olmak üzere Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar ve Mersin'de operasyon başlatılmıştı.

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen, aralarında gazeteci Tarık Toros ve “Paralel Devlet Yapılanması”nın üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 30 kişiden 8'i gözaltına alınırken, 12'sinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında da arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT