1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Paralel Yapı ile Mücadelede Yeni Bir Safhaya Geçildi"
"Paralel Yapı ile Mücadelede Yeni Bir Safhaya Geçildi"

"Paralel Yapı ile Mücadelede Yeni Bir Safhaya Geçildi"

Kurtulmuş, "MGK'nın tavsiye kararıyla paralel yapı ile mücadelede yeni bir safhaya geçilmiştir. Mücadelenin ana çerçevesi bir terör örgütüyle mücadele şekline getirilmiştir" dedi.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 12:04A+A-

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, toplantıda Sur, Silopi, Cizre, İdil ve Yüksekova ilçelerinde ortaya çıkan tablonun detaylarıyla masaya yatırıldığını belirterek, "Bu 5 ilçede, yıkılan toplam bina sayısı 6 bin 320'dir. Bunları daire ölçeğinde düşünürsek yaklaşık 11 bin birimdir. Bu yapıların yıkılması ve onarımıyla ilgili süreçte öngörülen toplam maliyet ise 855 milyon lira civarındadır." dedi.

MGK'nın tavsiye kararıyla birlikte paralel yapı ile mücadelede yeni bir safhaya geçildiğini ifade eden Kurtulmuş, "Paralel Devlet Yapılanması ilk kez MGK toplantısında tavsiye kararı olarak, bir terör örgütü olarak nitelendirilmiş ve bundan sonraki mücadelenin ana çerçevesi de bir terör örgütüyle mücadele şekline getirilmiştir. Dolayısıyla bunun gerektirdiği her şey hem hükümet hem gerekli yargı birimleri tarafından yerine getirilecek, uygulama aksatılmadan sürdürülecektir." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT