1. HABERLER

  2. HABER

  3. Paralel Paylaşım
Paralel Paylaşım

Paralel Paylaşım

Adliye önünde korsan bildiri dağıtan Savcı Muammer Akkaş'a destek vererek tüm dikkatleri üzerine çeken HSYK, hükümetin yasa taslağına karşı hazırladığı eleştiri metnini önceki gün bazı gazetelerle paylaştı.

11 Ocak 2014 Cumartesi 10:26A+A-

HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin Meclis'te görüşülmeye başlanan HSYK kanun tasarısı ile ilgili yaptığı değerlendirmenin aynısının dünkü Zaman ve Bugün gazetelerinin manşetlerinde yer alaması, 'paralel paylaşım'ın 17 Aralık'ta olduğu gibi devam ettiğini gösterdi.

Hamsici, HSYK kanun tasarısı ile ilgili açıklama yaptığı gün, Zaman gazetesinin manşetinde 'İşte, HSK düzenlemesinde Anayasa'ya aykırı maddeler', Bugün gazetesinin manşetinde ise 'HSYK tartışmasında kritik ayarlama' başlıklı haberler yer aldı.

Her iki gazetenin haber içeriğine bakıldığında Hamsici'nin bir gün sonra yaptığı açıklamada kullandığı cümlelerin birebir yer alması, Hamsici'nin bildirisini bir gün önce paralel medya ile paylaştığını gözler önüne serdi.

KİMLER KALEME ALDI?

Ahmet Hamsici'nin 'kişisel görüşümdür' diye paylaştığı açıklamanın ise kim tarafından kaleme alındığı merak ediliyor. Aynı açıklanın bir gün önce Zaman ve Bugün gazetelerinde yer buluşu, bu açıklamanın başkaları tarafından hazırlandığı, paralel medyayla paylaşıldığı, hemen ardından da HSYK Başkan Vekili Hamsici'ye 'kamuoyuna ilan etmesi için' verildiği şüphelerini gündeme getirdi.

17 ARALIK'TA DA OLDU

Devlet içine sızan ve Başbakan Erdoğan başta olmak üzere hükümeti hedef alan yargı-polis cuntası, 17 Aralık'ta yaptığı darbe girişimi neticesinde gözaltına aldığı kişilerle ilgili tüm soruşturma bilgilerini Zaman ve Bugün gibi paralel medya kuruluşlarına servis etmişti. 17 Aralık operasyonundan bir gün sonra 18 Aralık'ta Zaman ve Bugün gazeteleri başta olmak üzere paralel yapının medya organları, soruşturmanın tüm ayrıntılarına sahipti. Operasyonla ilgili tüm gizli bilgi belge ve görüntüler 'camia'nın medyasında boy boy yer almıştı.

HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin paylaştığı bildirinin, daha açıklanmadan önce Zaman ve Bugün gazetelerinde yer bulması dikkat çekti. Hükümetin Meclis'e gönderdiği yasal düzenlemenin HSYK'yı Adalet Bakanı'nın emrine bağlayacağını iddia eden Hamsici'nin eleştiri cümleleri, bu gazetelerde neredeyse aynı cümlelerle yer buldu. Bu durum, açıklanan metnin başka mahfiller tarafından önceden hazırlandığı şüphelerini de beraberinde getirdi. (Yeni Şafak)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum