1. HABERLER

  2. HABER

  3. Pamukkale Üniversitesi’nde 3 Trilyon Kayıp
Pamukkale Üniversitesi’nde 3 Trilyon Kayıp

Pamukkale Üniversitesi’nde 3 Trilyon Kayıp

Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın, 3 trilyon tutarındaki promosyon paralarını Cumhuriyet Mitingleri’ne akıttığı iddia ediliyor.

03 Şubat 2012 Cuma 00:57A+A-

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın, görev süresi içerisinde elde edilen ve personele ödenmesi gereken yaklaşık 3 trilyon tutarındaki promosyon paralarını darbe ortamı hazırlamak için gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingleri’ne akıttığı iddia ediliyor.

HASAN TOSUN’un Haberi:

Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’la ilgili ilginç bir iddia gündeme geldi. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın, görev süresi içerisinde elde edilen yaklaşık 3 trilyon tutarındaki promosyon paralarını darbe ortamı hazırlamak için gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingleri’ne akıttığı iddia ediliyor.

PARALAR CUMHURİYET MİTİNGLERİ’NE Mİ GİTTİ?

Eğitim-Bir-Sen Denizli 2 Nolu Üniversite Şube Başkanı Prof. Dr. Alaattin Şen, yaptığı yazılı açıklamada, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç döneminde Garanti Bankası’nca verilen promosyon paralarının, Cumhuriyet Mitingleri’ne öğrenci taşımada kullanıldığına dair duyumlar aldığını söyledi. Prof. Dr. Şen, Prof. Ardıç döneminde imzalanan ve bütün üniversite çalışanlarını mağdur ve mahrum eden anlaşmayı, avukatlarına incelettiklerini belirtti.

SÜRE BİTMEDEN 3 YIL ÖNCEDEN YENİ ANLAŞMA YAPMIŞ

Anlaşmada birçok bakımdan hukuka aykırılıklar tespit ettikten sonra ihtar çektiklerini anlatan Şen, PAÜ çalışanlarına ilişkin rektörlükle Garanti Bankası arasında 23 Ağustos 2006 tarihinde imzalanan promosyon ödemeleri protokolünün normal süresinin bugün sona ermesi gerekirken üç yıl önceden, 13 Mayıs 2008 tarihinde uzatılmasına yönelik ek protokol imzalandığının ortaya çıktığını söyledi.

3 TRİLYON KAYIP

İddiaya göre 2000 yılından bu yana anlaşma yapılmadığı ve bu nedenle resmi olarak yaklaşık 3 trilyon paranın kayıp olduğu belirtiliyor. Prof. Şen, “Hukuka ve ilk protokole aykırı, üniversite çalışanlarının hakları aleyhine imzalanan, promosyon ödemesi içermeyen süre uzatımına ilişkin ek protokolün feshedilmesi, ek protokolde üniversite lehine 350 bin liralık mali hakkın genelge uyarınca çalışanlara ödenmesi gereken kısmının eşit, adil ve dengeli biçimde dağıtılması talebi iletilmiş, gerekli adımlar atılmadığı takdirde hukuki süreç başlatılacağı deklare edilmiştir. Promosyonlarla ilgili olarak üniversite çevresinde dillendirilen bazı duyumlar mide bulandırıcı boyuttadır” dedi.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Üniversite çevresinde konuyla ilgili bazı sorular olduğunu vurgulayan Prof. Şen, şunları kaydetti: “Süresi bugün dolan promosyon anlaşması, niçin üç yıl önce uzatıldı? Cumhuriyet mitinglerine öğrenci taşındı mı? Taşındıysa bununla ilgili kaynak nereden elde edildi? Promosyon paralarıyla ilgisi var mı? Çalışanların hakları olan bu promosyon paraları nerelerde kullanıldı? Bu paraların kullanılacağı yerlerle ilgili olarak YÖK’ten izin alındı mı? Konuyla ilgili olarak YÖK’ün ve Sayıştay’ın hareket geçmesini, Cumhuriyet savcılığının da re’sen el koymasını istiyoruz.”

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT