1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Pakistan’ın, İsrail ile 'gizli normalleşme görüşmeleri' başlattığı iddia edildi
Pakistan’ın, İsrail ile 'gizli normalleşme görüşmeleri' başlattığı iddia edildi

Pakistan’ın, İsrail ile 'gizli normalleşme görüşmeleri' başlattığı iddia edildi

İbranice internet sitesi Nziv'in İsrail siyasi kaynaklarına dayandırarak aktardığına göre Pakistan İsrail ile "gizli normalleşme görüşmeleri” başlatıyor.

18 Aralık 2020 Cuma 20:20A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın danışmanı Sayed Buhari'yi taşıyan British Airways uçağının 20 Kasım'da Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na indiği iddia edildi.

Kaynaklara göre, "Buhari İslamabad'dan Londra'ya ve oradan da Tel Aviv'e uçtu. Buhari Tel Aviv’de sıcak karşılandığı gibi Kudüs'teki Dışişleri Bakanlığı karargâhına kadar kendisine eşlik edildi."

Pakistanlı yetkilinin Khan'dan, "İsrail ile siyasi ve diplomatik görüşmeleri başlatmak için stratejik bir kararı” İsrail’e götürdüğü iddia edildi. Buhari'nin birkaç gün İsrail'de kaldığı bu esnada Mossad’ın başkanı Yossi Cohen ile görüştüğü ve kendisine gizli bir mektubu teslim ettiği iddia edildi. 

İbranice web sitesi, "İslamabad şu anda, İsrail ile BAE arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden kaynaklanan atmosferden yararlanırken, Hindistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda İsrail ile diyalog başlatmaya istekli” diye yazdı.

Kaynaklar, İsrail hükümetinin Han'a olumlu tepki verdiğini ve bu hareketini takdir ettiğini söyledi. Tel Aviv yönetiminin bu aşamada Pakistan'ı desteklemek için elinden gelen her şeyi yapmaya dönük söz verdiği iddia edilerek şu yorumda bulunuldu: "Tel Aviv ile İslamabad arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi, Pakistan'a daha fazla ekonomik istikrar kazandıracak."

İbrani gazetesi Israel Hayom'a göre de, “İsrail ile diplomatik ilişkileri bulunmayan büyük bir Müslüman ülkenin üst düzey yetkilileri”, son iki hafta içinde işgal devletini ziyaret ederek İsrailli temsilcilerle bir araya geldi.

BAE, Bahreyn, Sudan ve Fas, ağustostan bu yana İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusunda anlaştı.

HABERE YORUM KAT