1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan’da Film Protestosu: 23 Ölü (FOTO)
Pakistan’da Film Protestosu: 23 Ölü (FOTO)

Pakistan’da Film Protestosu: 23 Ölü (FOTO)

Pakistan'da Cuma namazının ardından, İslam'a hakaret edilen filme yönelik protestolarda 23 kişi hayatını kaybetti.

22 Eylül 2012 Cumartesi 12:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

ABD elçiliğine yürümek isteyen halka Pakistan güvenlik güçleri sert müdahalede bulundu…

Pakistan’da “Müslümanların Masumiyeti” adlı İslam karşıtı filmi protesto eylemlerinde kan döküldü. Cuma namazının ardından, Peygamberimize hakaret eden çirkin filme yönelik yapılan protestolarda çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 23'e yükseldi.

Hastane yetkililerinin verdiği bilgiye göre, polisle protestocular arasındaki çatışmalarda ülkenin en büyük kenti Karaçi'de 15, Peşaver, Lahor ve İslamabad kentlerinde ise 8 kişi hayatını kaybetti.

Karaçi’de gösteri yapan 15 bin kişi, Amerikan bayrağı yaktı ve İslamabad yönetiminden ABD ile ilişkileri kesmesini istedi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ... 

pakistan-film-protestosu02.jpg

Pakistan hükümeti, Cuma gününü "Peygambere Sevgi Günü" ilan etmiş ve resmi tatil kararı almıştı. Bunun üzerine ülkedeki tüm büyük siyasi partiler, dini örgütler, ticari gruplar ve ulaştırma kuruluşları protesto gösterileri yapacaklarını açıklamıştı.Ülke genelindeki hastanelerde 200'ün üzerinde yaralı olduğu belirtilirken, yaralılardan durumu ağır olanların bulunduğu kaydedildi.

Ülkenin büyük kentlerinin tamamında sokaklara dökülen halk ABD elçiliğine yürümek isteyince polis sert müdahalede bulundu ve çatışma çıktı. Çok sayıda aracın yakıldığı çatışmada iki sinema da ateşe verildi.

Pakistan güvenlik birimlerinin, Cumartesi ve Pazar günleri sürmesi beklenen gösterilere karşı teyakkuza geçirildiği bildirildi.

pakistan-film-protestosu03.jpg

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ... 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum