1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan Cemaat-i İslami Taliban'la Müzakereden Yana
Pakistan Cemaat-i İslami Taliban'la Müzakereden Yana

Pakistan Cemaat-i İslami Taliban'la Müzakereden Yana

Pakistan hükümeti ile Taliban arasında müzakereler son anda iptal edilirken, Cemaati İslami de barış müzakerelerinin devam etmesi çağrısında bulundu.

21 Nisan 2014 Pazartesi 17:51A+A-

Pakistan'da İslami gruplar içinde önemli biretkinliği olan cemaati islami talibanla yürütülen görüşmelerin devam edilmesi çağrısında bulundu. son anda iptal edilen görüşmelerin nedeni hakkında açıklama da yapılmadı.

Taliban’ın barış  heyetiyle pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han arasında Cumartesi günü yapılması beklenen görüşme son dakikada iptal edildi. Nisar Ali Han geçtiğimiz Perşembe, ateşkes olmadan barış görüşmelerine devam etmenin anlamsız olduğunu açıklamış ancak yine de Cumartesi günü Taliban’ın barış görüşmeleri heyeti ile bir toplantı yapılacağını duyurmuştu. Toplantının hangi nedenle iptal edildiğine yönelik bir açıklama yapılmadı.

Hükümetin, Taliban’la süren görüşmelerinin ucu açık olmayacağını düşündüğünden Taliban’la barış görüşmelerinin başarısız olması durumunda mücadele için uygulamaya konulabilecek yeni arayışlar içerisine girdiği belirtildi.

Taliban heyetinden Mevlana Yusuf Şah, barış görüşmeleri heyetlerinin iki üç gün içerisinde yeniden görüşmesini ümit ettiğini belirtti. 

CEMAATİ İSLAMİ'DEN MÜZAKERELER DEVAM ETSİN ÇAĞRISI

Bu arada Pakistan'daki  önemli gruplardan Cemaati İslami, barış müzekerelerinin devam ettirilmesi gerektiğini açıkladı. Cemaati İslami ayrıca Taliban'ın süresiz ve kesin bir ateşkes ilan etmesi çağrısında bulundu.

Cemaati İslami’den yapılan açıklamada Taliban’ın süresiz ateşkes ilan etmesi, hükümetin de barış sürecinin devam etmesini sağlayacak adımlar atması istendi.

Cemaati İslami lideri Sirajül Hak, "Biz Taliban'ın kalıcı bir ateşkes ilan etmesini ve barış müzakerelerini devam ettirmek için olumlu adımlar atmasını istiyoruz. Hükümetin de buna olumlu adımlarla cevap vermesini istiyoruz. Bundan sonraki süreçte kurşunlar yerine mantıklı argümanların kullanılması gerekiyor." dedi.

Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT