1. HABERLER

  2. HABER

  3. Özgür-Der: PKK Zorbalığı Son Bulsun!
Özgür-Der: PKK Zorbalığı Son Bulsun!

Özgür-Der: PKK Zorbalığı Son Bulsun!

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, PKK'nın zorba ve provokatör eylemleri ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

29 Mayıs 2014 Perşembe 14:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der Genel Merkezinden yapılan açıklamada gençlerin dağa götürülmesinin büyük bir güvensizlik ve huzursuzluk yarattığı vurgulandı. Kürt halkının dün devlet; bugünse PKK mağduru olduğunun belirtildiği açıklamada ayrıca HÜDAPAR camiasına yönelik saldırıların da giderek çok tehlikeli bir boyuta doğru evrildiğinin altı çizildi.

***

Özgür-Der Genel Merkezinden yapılan açıklamanın tam metni:

KÜRT HALKI DÜN DEVLET, BUGÜN DE PKK ZORBALIĞININ MAĞDURU!

Günlerdir Diyarbakır’da Belediye binası önünde evlatları dağa götürülen ailelerin yaptıkları eylem gündemde. Çatışmaların en azından şimdilik sona erdiği ve bütünüyle sonlandırılmasına dair beklentilerin yükseldiği bir vasatta, ister kendi rızalarıyla, ister baskıyla olsun, gençlerin dağa götürülmesinin büyük bir huzursuzluk ve güvensizlik kaynağı teşkil ettiği açık. Çözüm sürecinin gelişmesi, boyutlanarak sürmesi umutlarının arttığı bir vasatta sergilenen bu tutum doğal olarak PKK’nın süreci sabote etme çabası olarak değerlendirilmekte.

Ve ne yazık ki, sürece yönelik endişeleri, belirsizlik ve güvensizliği besleyen PKK eylemleri çocukların dağa götürülmesiyle de sınırlı kalmıyor. Seçim sürecinde artan tansiyon, yaygınlaştırılan tehdit, şantaj, şiddet eylemleriyle sistematik bir mahiyete dönüşüyor. Bu çerçevede bilhassa HÜDAPAR camiasına yönelik saldırılar giderek çok daha tehlikeli bir boyuta evriliyor. 

16 Mayıs’ta Lice’de yaşanan kaçırma eyleminin başarısız kalması üzerine, kaçırma girişimi katliam girişimine dönüşmüş ve HÜDAPAR üyesi Mikail Ayık’ın PKK’lı saldırganların kendisini kaçırma çabasına direnmesi üzerine kendisiyle birlikte 2 yakını silahlı saldırıya uğramıştı. Bu çirkin, vahşi eyleme yönelik tepkilerden sonra saldırganların ve destekçilerinin bir sorgulama, muhasebe içine girecekleri umulurken dün PKK unsurlarınca 2 yeni saldırı gerçekleşti.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde HÜDAPAR üyesi Mehmet Uğurtay bir suikast sonucu katledilirken, Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde HÜDAPAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan kaçırıldı.

Yeni Provokasyonlara Hayır! PKK Zorbalığı Son Bulsun!

Bütünüyle bir cinnet halinin dışavurumu olarak gördüğümüz bu eylemleri şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Şiddete ve tahakküme dayalı bu mantığın bugüne kadar ne bölge halkına, ne de genelde ülke insanına hiçbir yararı olmadığı gibi, sadece acı ve zulüm getirdiği artık görülmelidir. Geçmişte yaşanan onca acı herkese bir şeyler öğretmeli, bunca tecrübeden bir nebze aklı olan herkes ders çıkartmalıdır. “Kürdistan’da hiç kimse bizden izinsiz ne siyasi, ne ekonomik, ne eğitimsel bir faaliyet yapamaz” mantığı adil değildir, ahlaki değildir ve asla uygulanabilir de değildir!

Allah-u Teâlâ’nın hür yarattığı insanları kimse korkuyla, şiddetle sindirmeye ve tahakküm altına almaya kalkışmamalıdır! Bu yanlışı devlet on yıllarca sürdürdü ve sonuçta elde kalan şey sadece hüzün oldu! Şimdi bu çarpık ve iflas etmiş mantığı dün devletin şiddetinden, tasallutundan şikayet edenlerin sürdürmesi olacak şey değildir! Herkesi tutarlı olmaya, mantıklı davranmaya, provokatif eylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz.

PKK militanlarınca kaçırıldığı bilinen HÜDAPAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan derhal serbest bırakılmalıdır! Hiç kimse bu çirkin, zalimane eylemleri görmezden gelmemeli, geçiştirmemelidir! Bugüne kadar örgütle ters düşmeme endişesiyle bu tür saldırılara sessiz kalanlar artık seslerini yükseltmeli ve bu sürecin böyle gitmemesi gerektiğini haykırmalıdırlar!

Rıdvan Kaya
Özgür-Der Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT

8 Yorum