1. HABERLER

  2. HABER

  3. Özgür-Der, Gays’ın İadesini Protesto Edecek
Özgür-Der, Gays’ın İadesini Protesto Edecek

Özgür-Der, Gays’ın İadesini Protesto Edecek

Özgür-Der, Süleyman Ebu Gays’ın iadesini protesto etmek üzere 8 Mart Cuma 13.30’da Fatih PTT önünde basın açıklaması yapacak.

07 Mart 2013 Perşembe 00:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bir ayı aşkın bir süredir Ankara Yabancılar Şubesinde tutulan Süleyman Ebu Gays’ın iade edilmesini kınayan Özgür-Der, konuyla ilgili bir protesto eylemi düzenleyeceğini duyurdu. Fatih PTT önünde yapılacak eylem 8 Mart Cuma günü 13.30’da başlayacak.

Usame Bin Ladin’in damadı da olan Süleyman Ebu Gays, İran sınırından illegal yollarla Türkiye’ye girdikten sonra Ankara’da bir otelde gözaltına alınmıştı.

Türkiye’de herhangi bir suç işlemediği için çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan Gays, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

İddialara göre “vatansız” konumunda bulunan Gays’ın Ürdün üzerinden vatandaşlığından çıkarıldığı Kuveyt’e gönderilmesine karar verildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Türkiye’ye geldiği 1 Mart’ta Gays, Ürdün’e gönderildi. Ürdün’den Kuveyt’e geçiş yaparken CIA ajanlarınca alıkonan Gays’ın ABD’ye götürüldüğü ifade ediliyor.

***

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, 26 Şubat tarihinde yaptığı basın açıklamasında Gays’ın ABD’ye teslim edilmesi ihtimali hakkında kaygılarını dile getirmiş ve böyle bir hukuksuzluğa imza atılmaması konusunda yetkilileri uyarmıştı.

İlgili Açıklama: 
Özgür-Der: ABD Baskısına Boyun Eğmeyin!

Gays’ın iadesinin gerçekleştiği bilgisi üzerine Özgür-Der bugün de bir açıklama yaparak Hükümeti ve Dışişleri Bakanlığını kınadı.

İlgili Açıklama:
Özgür-Der: Ebu Gays’ın İadesi Utanç Vericidir!

PROTESTOYA DAVET

Özgür-Der son olarak yarın (8 Mart Cuma) 13.30’da Fatih PTT önünde protesto eylemi yapacağını ilan ederek Müslümanları konuyla ilgili hassasiyet göstermeye davet etti.

Tarih: 8 Mart 2013 Cuma

Saat: 13.30

Yer: Fatih PTT önü

 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum