1. HABERLER

  2. HABER

  3. Özgecan Aslan'ın Kaçan Katil Zanlısı Yakalandı
Özgecan Aslan'ın Kaçan Katil Zanlısı Yakalandı

Özgecan Aslan'ın Kaçan Katil Zanlısı Yakalandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, sabah cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, katil zanlılarından A.S.A. yakalandı.

14 Şubat 2015 Cumartesi 11:11A+A-

Alınan bilgiye göre, 3 gün önce kaybolan ve Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyündeki Cin Deresi'nde cesedi yakılmış halde bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Aslan'ın katil zanlılarından A.S.A'nın (26) yakalanması için çalışma başlatıldı.

Jandarma istihbarat ekiplerince yürütülen çalışma sonucunda, A.S.A, Aslan'ın son görüldüğü alışveriş merkezinin de bulunduğu Fezvi Çakmak Mahallesi'nde gözaltına alındı.

Öte yandan, diğer 2 zanlı akşam saatlerinde yeniden Tarsus Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılara çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi. 

ozgecan-aslan-katil-zanlisi.jpg

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

Evinin önünde yas çadırı kuruldu

Tarsus ilçesinde, sabah cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, Mersin'deki evinde yas var.

Özgecan Aslan'ın, Barış Mahallesi'ndeki evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Aslan'ın eniştesi Ahmet Yorulmaz, burada yaptığı açıklamada, Özgecan'ın çalışkan ve kendi halinde biri olduğunu söyledi.

Olaya inanamadıklarını belirten Yorulmaz, "Arkadaşıyla gezen Özgecan, daha sonra eve dönmek için yola çıkmış. Bindiği minibüsteki kişiler de yeğenimi alıp götürmüşler. Yapanları tanımıyoruz. O bizim canımız ciğerimizdi. Allah bunu yapanların belasını versin. Olacak bir şey değil bu. Bunca yıldır böyle bir şeyi ne duydum ne de gördüm. İnsan ürperiyor" dedi.

Özgecan Aslan'ın dayısı Abdullah Akgün ise adaletin yerini bulmasını istediklerini dile getirdi.

Bu arada Aslan'ın bugün Mersin'de defnedileceği öğrenildi.

Tarsus'ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla görüşmesinin ardından kendisinden 3 gündür haber alınmayan Aslan'ın, dün cesedi bulunmuştu. Aslan’ın tecavüze uğradıktan sonra bıçaklanarak öldürüldüğü ve cesedinin yakıldığı ifade ediliyor.

Sosyal medyadan tepki

Özgecan’ın öldürülmesiyle ilgili sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor. Cinayetin vahşi bir şekilde işlenmesi karşısında idam cezasının yeniden işleme konulması çağrılarında bulunuluyor.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum