1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Öz-eleştiri" bir otobüs firması değildir!
"Öz-eleştiri" bir otobüs firması değildir!

"Öz-eleştiri" bir otobüs firması değildir!

Enver Aysever ironi yaptığını söylerken diğer taraf ise onu topa tutmakla meşgul. "VAR" tartışması bir takım gerçekleri hepimize tekrar hatırlattı...

25 Mayıs 2023 Perşembe 15:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol-Kemalist çevrelerde Erdoğan denildiği zaman ciddi bir akıl tutulması yaşanıyor. Yıllardır devam eden mağlubiyet serisi bu kesimde Erdoğan’a karşı kompleksli bir tutum geliştirdi. Her şeyden Erdoğan’ı sorumlu tutuyorlar… Bu bir vakıa olduğu için yapılan ironiler dahi farklı bir zeminde anlaşılabiliyor. 

Enver Aysever, futboldaki "VAR" sistemine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Külliye'nin baktığını, ofsayta ve penaltıya da orada karar verildiğini ifade eden videosu epey gündem oldu.

Futbol söz konusu olduğunda yıllardır devam eden tartışmalardan birisi hakemlerin durumu hakkındadır. Aysever de "ironi" yaptığını ileri sürerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buraya da el atmış olduğunu ifade ediyor... İktidara yakın medya ise bu sözler üzerinden Aysever'in tutumunu eleştiren haberler yaptılar. 

İkinci tur yaklaşırken “bütün tuşlara basan” sol-Kemalist çevreler fazla zorlamaya bağlı zihinsel-duygusal tahribat yaşıyor olabilirler. Ruh hallerini anlamak kolay değil. Eserekli tavırlar içerisinde her şeyden muarızlarını sorumlu tutuyorlar. Enver Aysever kendi ifadesine göre ironi yapmış ama ironiyle falan uğraşacak vakti yok aslında. Şapkayı önüne koyup düşünmesi gerekenler savruk duygu durumlarını göz ardı edip ironi ile uğraşınca mizahtan uzak ne olduğu belli olmayan bir şey çıkıyor ortaya...

Öyle bir vaziyet var ki ortada pekala Aysever'in "VAR" kararlarını Erdoğan'ın vermesi ile alakalı ifadelerini ciddi ciddi söylemesi ihtimali de çok gerçek dışı durmuyor. Zira bu kesim "özeleştiri"yi bir otobüs firması sanıyor olabilir... Yaşanan mağlubiyet hakkında kendilerine dönük en ufak bir eleştiri yaptıklarını duymadık henüz. Özeleştiri yoksunluğunun sonuçları böyle oluyor. Müslümanların da ibret alması gereken bu hâl söylediğiniz sözlerin, fikirlerinizin içini boşaltıyor. Kendi bulunduğu yerin eleştirisini yapması gereken birileri kendi konumunu korumak adına ucuz ironilere başvururken birileri de muhatabının ne dediğini anlamadan hedef gösteriyor. Özeleştiri herkese gerekiyor özetle. Tekrar ifade etmek gerekirse:

"Öz-eleştiri" bir otobüs firması değildir!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum