1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Özdağ’ın Paylaşımı Kin ve Düşmanlığı Arttıracak Bir Tutumdur”
“Özdağ’ın Paylaşımı Kin ve Düşmanlığı Arttıracak Bir Tutumdur”

“Özdağ’ın Paylaşımı Kin ve Düşmanlığı Arttıracak Bir Tutumdur”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’ın, Suriyeli muhacirlerle ilgili paylaşımına ilişkin konuşan TBMM Mülteci Hakları Alt Komisyonu Başkanı Uslu, “Bu, kin ve düşmanlığı arttıracak bir tutumdur, nefret dili ve söylemidir.” dedi.

28 Kasım 2017 Salı 12:22A+A-

TBMM Mülteci Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın, Twitter hesabında “Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin yüzde 32’sinin fazla kilolu, yüzde 27’sinin obez olduğuna” ilişkin bir paylaşıma yer verdiğini hatırlattı.

Uslu, “Bu, kin ve düşmanlığı arttıracak bir tutumdur, nefret dili ve söylemidir. Bu, vicdan, insanlık ve merhametten nasibi olmayanların kullandığı bir dildir. Biz, bugün değil, dün de Bosna’dan, Kafkasya’dan, Kuzey Irak’tan gelenlere kapımızı açtık. Çünkü gelen insanlar, ihtiyacı olan insanlardı.” ifadesini kullandı.

“Ayıplıyorum, Kınıyorum”

Türkiye’nin, en başından beri bu süreci bir yük olarak görmediğini vurgulayan Uslu, şöyle konuştu:

“Dünya da böyle görmesin. Siyasetçiler de böyle görmesin. Bu süreç insanlık için bir yük değil, insanlığımızı ispat için kullanacağımız bir fırsattır. Bunu böyle değerlendirelim. O dili kullananları da ayıplıyorum, kınıyorum. Bu, bizim medeniyetimize, Anadolu’da yaşayan insanlara ve bizim siyasetimize ve siyasetçilerimize yakışmayan bir dildir. Bu, kaosu, ötekileştirmeyi, yabancı düşmanlığını yükseltmeyi amaçlayan, iyi niyetli olmayan bir söylemdir. Lütfen bu söylemlerine dikkat etsinler.”

“Emani Hanım ve Bebeğini Bir Kere Daha Düşünsünler”

Türkiye’nin, 3,5 milyon mülteciyle kardeşlik ve misafirlik çerçevesi içerisinde yaşamaya devam ettiğini dile getiren Uslu, Suriye’de barışın gelmesiyle birlikte Türkiye’deki mültecilerin de ülkelerine döneceklerini belirtti.

Bununla ilgili çalışmaların da sürdüğüne dikkat çeken Uslu, Fırat Kalkanı Harekâtı sonrasında oluşturulan “güvenli bölgeye” 100 bin Suriyelinin yeniden yerleştirildiğini anımsattı.

Uslu, “Yurt içinde bu dili kullananlar, Sakarya’da canice katledilen Emani Hanım ve bebeğini bir kere daha düşünsünler. Sığınmacılar ve geçici koruma altındaki Suriyeliler konusunda nefret söylemleri kullananlar, Halep’teki Ümran bebeği, Ege’de boğulan Aylan bebeği bir kere daha gözlerinin önüne getirsinler.” değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT