1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÖZBEKİSTAN

  4. Özbekistan’da Müslümana Terörist Muamelesi
Özbekistan’da Müslümana Terörist Muamelesi

Özbekistan’da Müslümana Terörist Muamelesi

Özbekistan diktatörü İslam Kerimov’un Müslüman halka yönelik baskıları devam ediyor. Kerimov, cemaatle namaza izin vermiyor, örtüleri zorla açtırıyor, mescitleri kapatıyor.

31 Ekim 2013 Perşembe 01:19A+A-

Naim Taşbaşi / Yeni Akit

Özbekistan diktatörü İslam Kerimov’un Müslüman halka yönelik baskıları devam ediyor.

Ülke vatandaşlarının özgürlüklerini kısıtlayarak korku imparatorluğu oluşturan İslam Kerimov, Müslümanların namaz kılmasına izin vermediği gibi başörtüsü takan bayanların da zorla başını açtırıyor.

TERÖRİST MUAMELESİ

Özbekistan’daki zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan H.K. ülkesinde yaşanan zulmü ve başından geçenleri gazetemize anlattı. Özbekistan’da büyük zulümlerin yapıldığını söyleyen H.K.; “Özbekistan güvenlik güçleri, insanların toplanıp namaz kılmasına izin vermiyor, kılanları ise apar topar tutukluyor. Başörtülü bayanlara zorla başını açtırıyorlar, açmayanları ise tutukluyorlar. Bize terörist muamelesi yapıyorlar. Devlet dairesinde çalışmamıza izin vermiyorlar” dedi.

Ülkesinde Müslüman halka karşı yapılan zulmün bunlarla sınırlı olmadığını da belirten H.K.,

“Eğer dini bir düğün töreni yapmak ve düğünümüzde Kur’an-ı Kerim okutmak istesek buna da izin vermiyorlar. Dini kitaplara izin vermiyorlar. Evinde Said Nursi’nin bir kitabını bulunduran kişiler hemen tutuklanır” diye konuştu.

“MESCİTLERİ KAPATTILAR”

Büyük camiler hariç tüm küçük mescitlerin kapatıldığını belirten H.K., “Şuan ülkemizde ne demokrasiden ne de kuraldan söz edilebilir. Bir arkadaşım ibadetini yaptığı için tutuklandı ve 8 yıl hapse mahkûm edildi. Sırf bu yüzden 10 yıl hapis cezası alanlarda var. Bazı arkadaşlarımı sırf dindar oldukları için tutuklayıp hapse attılar” ifadelerini kullandı.

H.K., kendisinin de dindar bir insan olduğunu belirterek, “Beni de tutuklayacaklardı. Tutuklanmamak için ben de 15 Ekim’de, bayramın birinci günü Türkiye’ye sığındım ama eşim ve çocuklarım halen oradalar. Türkiye demokratik bir ülke olduğu için buraya geldim” dedi.

HABERE YORUM KAT