1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Oy Vermediysen Sana Ekmek Yok”
“Oy Vermediysen Sana Ekmek Yok”

“Oy Vermediysen Sana Ekmek Yok”

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 35 bin nüfuslu Doğankent Mahallesi'nde ekmek satışına son vermesi tepkilere neden oldu.

28 Ocak 2016 Perşembe 07:36A+A-

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı 35 bin nüfuslu Doğankent Mahallesi'nde yaşayanlar Büyükşehir Belediyesi'ne ait büfelerde ekmek satışının yapılmamasına ve büfelerin kaldırılmasına tepki göstererek, "Başkan Hüseyin Sözlü ekmeğimizi neden kesti anlayamadık. Adana'nın her yerine belediye ekmeği gönderiliyor da, buraya neden gönderilmiyor? Hizmette ayrımcılık olur mu? Burada yaşan insanların çoğu dar gelirli. Her aile günde en az 10 ekmek alıyor" dediler. Eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz döneminde başta Doğankent olmak üzere Yunusoğlu ve Solaklı'da belediyenin büfelerinde ekmek satışının yapıldığını belirten Gazipaşa Mahalle Muhtarı Yılmaz Alakaş, "Hüseyin Sözlü koltuğa oturduktan sonra belediyenin ekmeğinde aksamalar olmaya başladı. Son olarak mahallemizdeki büfeyi kamyona yükleyip götürdüler. Sorduğumuzda 'Tamir edeceğiz' dediler ama büfe Kozan'a gönderilmiş" diye konuştu. 

İKİNCİ SINIF MUAMELE 

1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye yüzde 71 oranında oy çıkmasından sonra kapatılan büfelerdeki ekmeklerin bile bugüne kadar alınmadığını belirten muhtar Yılmaz Alakaş, "Üç ayrı noktada bulunan ekmek büfelerinde şu an satış yapılmıyor. Vatandaşlar mağdur durumda. Burada en az ekmek alan aile günde 10 ekmek tüketir. Yüreğir'in en büyük mahallesine köy diye sınıflandırıp ekmek göndermemek hangi akla sığar? Bize ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasını kabul etmiyoruz. Bu sorun bir an önce çözülmeli" dedi. Doğankent Mahallesi Muhtarı Selahattin Yiğit ise, hem büfe hem de ekmek sayısının artırılmasını isteyerek şöyle konuştu: "Daha önce günde 10 bin ekmek gönderiyorlardı ve hepsi satılıyordu. Önce bir büfeyi alıp götürdüler sonra da ekmek göndermemeye başladılar. Yetkilileri aradığımız zaman buranın köy olduğunu, gönderilen 10 bin ekmekten 5 binin satıldığını söyleyip ekmek göndermeme kararı aldıklarını söylüyorlar. Belediye vatandaşına hizmet için var. Ayrımcılık olmamalı." 

REKLAM YAPIYOR EKMEK GELMİYOR 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün resimlerinin bulunduğu afişlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Doğankent Mahallesi sakinleri, "Sözlü reklam yapıyor halkı ekmek tüketmeye çağırıyor ama biz yiyecek ekmeği bulamıyoruz. Halkı böyle kandırmasınlar" diyor. 

Sabah Güney

HABERE YORUM KAT