1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO: “İğrenç Video”nun Faili Cezalandırılacak!
ÖSO: “İğrenç Video”nun Faili Cezalandırılacak!

ÖSO: “İğrenç Video”nun Faili Cezalandırılacak!

ÖSO, bir muhalif savaşçının, bir Şebbihayı öldürdükten sonra ciğerini söktüğünü gösteren video hakkında açıklama yaptı.

15 Mayıs 2013 Çarşamba 13:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

ÖSO bugün yayınladığı bir bildiriyle muhalifler aleyhine propaganda saldırısına neden olan video görüntülerinin faili olan kişinin cezalandırılacağını duyurdu.

Yeni yayınlanan bir videoda öldürdüğü rejim askerinin ciğerini söküp, ısıran muhalif bir askerin görüntüleri yer almıştı.

El-Arabiya’nın yer verdiği bildiride “Ağır bedeller ödeyen Suriye halkının değerlerine karşı gelen hiçbir eyleme hoşgörüyle yaklaşmayacak, failleri Özgür Suriye Ordusu mensupları dahi olsa ihlal edenleri cezalandıracağız” denildi.

Bir isyancı askerin üniformalı birinin üzerine eğildiği ve iç organlarını kesip, bir parçasını ağzına götürdüğüne ilişkin korkunç görüntüler dünya çapında büyük tepkiye yol açmış ve muhaliflerin de savaş suçu işledikleri iddialarına delil olarak gösterilmişti.

ÖSO, saha yetkililerinin konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını ve failin yargı önüne çıkartılacağını duyurdu. Açıklamada görüntülerdeki kişinin ÖSO mensubu olup olmadığının da araştırılacağı bildirildi.

“Olayın Arkasında Tecavüz ve İşkence Var!”

Bu arada Time dergisi görüntülerdeki kişiye ulaştığını ve bu kişinin eylemini rejimin vahşiliklerine karşı bir intikam eylemi olarak savunduğunu iddia etti.  

Görülerdeki kişiyle Skype üzerinden temas kurduğunu ve adının Halid el-Hamad olduğunu bildiren Time, Hamad’ın kendisini bu eylemi yapmaya sevk eden şeyin ölen askerin cep telefonuna yüklediği görüntüler olduğunu, görüntülerde çıplak bir kadına ve iki kızına yapılan çirkinliklerin yer aldığını söylediğini aktardı.  

Hamad’ın Şebbiha diye adlandırılan rejim güçlerinin pek çok zulüm işlediğini ifade ettiğini de aktaran Time, Hamad’ın “Bir başka video daha var elimde. Bu videoda bir başka Şebbihayı testere ile doğruyorum. Ağaç testeresi ile. Onu büyük ve küçük parçalara ayırıyorum.” dediğini de iddia etti.

Hamad’ın diğer Sünni savaşçılar gibi Esed rejiminin mensubu olduğu Alevi toplumundan nefret ettiğini “İnşallah hepsini keseceğiz. Onlar Baba Amr’da çocuklarımızı katlettiler, kadınlarımızın ırzına geçtiler.” dediğini aktardı.

Hamad’ın eylemini açıkça kınayan Suriye Milli Koalisyonu, yapılanın Suriye halkının ahlaki değerlerine de Özgür Suriye Ordusunun ilke ve sınırlarına da aykırı olduğunu ifade etti.

Özgür Suriye Ordusu açıklamasında “dini ve etnik kökeni ne olursa olsun Suriye halkının tümünün özgürlüğü ve hukukun hakimiyetine bağlılık”larının tam olduğu vurgulandı. 

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum