1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO Humus'u Geri Alma Konusunda Umutlu
ÖSO Humus'u Geri Alma Konusunda Umutlu

ÖSO Humus'u Geri Alma Konusunda Umutlu

ÖSO'nun kurucusu ve komutanı Albay Esad, "Bu bir devrim, gerçek bir savaş değil. Humus'u tekrar ele geçirme fırsatına sahibiz" dedi.

08 Mayıs 2014 Perşembe 15:24A+A-

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kurucusu ve komutanı Albay Riyad Esad, Humus konusunda rejimle muhalifler arasında yapılan anlaşmada muhalefetin kaybının da kazancının da olduğunu belirterek, "Bu bir devrim, gerçek bir savaş değil. Humus'u tekrar ele geçirme fırsatına sahibiz" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Esad, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) ilga edilmesinin gündemde olduğunu, çünkü SMDK'nın devrimi temsil etmediğini öne sürdü.

Esad, "Humus ahalisinin, rejimin iç ve dış baskılarına, devrimin yanında gibi görünenlere karşı nasıl direndiği ve mücadele ettiği malum. Savaşçıların da her insanın olduğu gibi tahammül sınırları var. Gıda yardımlarının girişinin tamamen durdurulmasının ardından onurlu bir şekilde buradan çıkmaları en tabii haklarıdır" dedi.

Humus'ta henüz savaşın bitmediğine dikkati çeken Esad, "Bu bir devrim, gerçek bir savaş değil. Humus'u tekrar ele geçirme fırsatına sahibiz. Bölgeden savaşçıların çıkmasıyla bir sinerji oluştu ve büyük bir seferberlik var" diye konuştu.

"Koltuk sevdalılarına Suriye'de yer yok"

Humus'ta yaşananlardan para, silah ve yardımları elinde bulunduran tarafları sorumlu tutan Esad, SMDK'nın ilga edilmesine dair bazı fikirlerin gündeme geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"SMDK üyeleri makam mevki için mücadele ediyor. Bu bir halk devrimi. Kim rejime karşı çıkarsa gelecekte yönetime getirilecek kişi hakkında söz sahibi olur. Suriye halkı, ülke yönetimi için uygun şahısları biliyor, hedeflerinin farkında. Koltuk sevdalılarına Suriye'de yer yok. Kendilerini devrimin önderleri olarak nitelendiren bu kişiler, şimdi ve gelecekte akan kanın sorumlularıdır. Halk, devrimi yönettiğini iddia edenlere karşı öfkeli. Birçok ülke tarafından meşru kabul edilen hatta ülke içerisinde de geçici olarak tanınan ancak devrime zarardan başka bir şey vermeyen SMDK, halkın ve devrimcilerin isteklerini karşılamıyor."

Suriye'deki yeni oluşumlara da değinen Esad, "Başlangıçta tek askeri kanat Özgür Suriye Ordusu'ydu. ÖSO birçok başarıya imza attı. Suriye halkı onun için sloganlar attı. Oldukça iyi ve hızlı bir ilerleme kaydediyorduk" diye konuştu.

Esad, muhalif grupların rejimden ayrılan subayları kendi içine almak zorunda kaldığını savunarak, "Bu subayların şüpheli hal ve hareketlerini farketmiştik. Ancak muhalifler, bunları tasfiye etmeme konusunda ısrarcı davrandı. Kurulan oluşumların yüzde 90'ına rejimin sızdığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Suriye halkının bu kötülükler karşısında sessiz kalmayacağını belirten Esad, "Kimse destek aldığı mihraklara güvenmesin. Hiç bir suç cezasız kalmayacak, bu kişilerin yargılanması şart. Rejime gelince o ancak güç kullanarak alt edilir" görüşünü dile getirdi.

Esad, mevcut dönemin Suriye muhalefeti açısından "karanlık" olarak nitelenmesine de karşı çıkarak, şunları kaydetti:

"Son aylarda moraller oldukça yüksek, bu karanlık tablo devrimin liderliğine soyunanlar için geçerli. Halk muhalif liderlerin hatalarını alenen eleştirmeye başladı, öyleyse bu dönem parlak bir dönem diyebiliriz." 

"ÖSO'nun içindeki tüm mikropların temizlenmesi gerekiyor"

 Esad, bu oluşumun  "Suriye ayaklanmasına meşruiyet kazandırmak için" kurulduğunu savunarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bazı taraflar, iç ve dış güçler tarafından kurulan bazı oluşumlar aracılığıyla bu meşruiyeti sarsarak, kafa karışıklığı yaratmaya çalıştı. Ardından sahada farklı gruplar ortaya çıktı. Yeniden birlik ve beraberliğin sağlanması, safların birleştirilmesi, ÖSO'nun yeniden yapılandırılarak içindeki tüm mikropların temizlenmesi ve devrimin rayına oturtulması gerekiyor. Zira ÖSO'nun, Suriye'de birlik isteyenlere ihtiyacı var. İnsan hakları için yola çıkan ÖSO savaşçıları arasında, bu ilkeden uzaklaşanlar bizden değildir."

AA

HABERE YORUM KAT