1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Osman Kavala İddianamesinde ''Arap Baharı'' Tutarsızlığı
Osman Kavala İddianamesinde ''Arap Baharı'' Tutarsızlığı

Osman Kavala İddianamesinde ''Arap Baharı'' Tutarsızlığı

​​​​​​​Yeni yargı paketi tartışmaları üzerinden Osman Kavala davasını bugünkü yazısında ele alan Sedat Ergin iddianame içinde geçen tutarsızlıklara vurgu yapıyor.

04 Kasım 2019 Pazartesi 00:48A+A-

Savcının iddianamenin başında Arap halklarının diktatörlere karşı başlattığı ayaklanmaları överken sonrasında bunun bir Soros projesi olduğunu vurgulamasının bir tutarsızlık olduğunu vurguluyor.

Yazının ilgili kısmı:

İddianameye gelirsek, öncelikle metnin mantığı içinde ciddi bir çelişkiye dikkat çekmemiz gerekiyor. Şöyle ki, metnin giriş bölümünde Arap Baharı’nın “Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden çıktığı” vurgulanıyor, bu hadise “Eşi görülmemiş bir halk hareketi” olarak nitelendirilerek yüceltiliyor. Gelgelelim iddianamenin daha sonraki bölümünde “Arap ülkelerindeki halk ayaklanmalarında George Soros’un önemli bir aktör olduğu” ileri sürülüyor. Yani, savcılık makamı bu kez Arap Baharı’nın ihraç edildiği tezini ortaya atıyor.

Demokrasi talebiyle ilgili birinci önerme doğruysa, Arap Baharı’nı Soros ile ilişkilendiren ikinci önermenin doğru olmaması gerekir. Yok Soros faktörüyle ilgili ikinci önerme doğruysa, bu durumda mantık olarak iddianamenin giriş bölümünün geçersiz olduğunu kabullenmemiz gerekir. Bu yönüyle iddianame kendi içinde bir tutarlılık sorunuyla maluldür

HABERE YORUM KAT