1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Ortodoks Kilisesi'nde Çatlak Büyüyor
Ortodoks Kilisesi'nde Çatlak Büyüyor

Ortodoks Kilisesi'nde Çatlak Büyüyor

Girit'e giden Ortodoksların kararları Moskova'da kabul edilmedi.

25 Haziran 2016 Cumartesi 14:41A+A-

Girit'teki Ortodoks Kiliseleri Forumunda alınan kararların tüm Ortodoks Kiliseleri için geçerli olacağı bildirildi.

Rus İnterfax haber ajansı, Girit adasında yapılmakta olan dünya Ortodoks Kiliseleri Forumu koordinatörü İstanbul Patrikhanesi lideri, forum kararlarının tüm Ortodoks kiliseleri için zorunlu olacağını açıkladı.

20 Haziran'da başlayan Dünya Ortodoks Kiliseleri forumu bugün sona eriyor. Bu foruma dünyadaki 14 Ortodoks kiliseden 10 lider katılıyor.

Daha önce, Bulgar, Antakya, Gürcü, Sırp ve Rus Kiliseleri liderleri uyuşmazlıkların çözümü ve belge taslaklarının tamamlanması için forumun başka bir tarihe ertelenmesini teklif etmişlerdi. Ancak İstanbul Patrikhanesi bu girişimini reddetti ve forumun planlandığı gibi yapılmasında ısrar etti. Bu yılki foruma katılım çok az oldu.

MOSKOVA REDDETTİ

Moskova Patrikhanesi Dış Kiliselerle İlişkiler Bölümü Başkanı Volokolamsk Interfax ajansına şu anda yapılmakta olan Girit Konseyi toplantısı kararlarının tüm Ortodoks dünyası için zorunlu olmayacağını söyledi.

Ortadoks dünyası forumu katılımcılar altı konuyu görüşüyor. Ortodoks Kilisesi'nin Hristiyan dünyasının kalan kısmı ile ilişkileri, oruç, evlilik, modern dünyada kilisenin misyonu, Ortodoks diasporalarına destek ve Ortodoks kiliselerinin özerklik ilanı.

Foruma bir mesaj gönderen Moskova ve Tüm Rusya Patriği Kirill, Girit toplantısının tüm dünya Ortodoks Kiliseleri konseyi hazırlıklarına katkı sağlayacağını bildirmişti.

 

HABERE YORUM KAT