1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ortak değer olarak bir heykelin hikayesi!
Ortak değer olarak bir heykelin hikayesi!

Ortak değer olarak bir heykelin hikayesi!

Gerçek meseleleri konuşmak için bir araya gelemeyen dört parti Samsun’daki heykel hadisesinin ardından birlikte açıklama yaptı!

10 Şubat 2022 Perşembe 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de siyasetin serencamı son yıllarda statükonun kendisini yeniden var etmesiyle farklı bir yere savruldu. Türkiye’de artık herkes kendisini “Atatürk” üzerinden ifade etmeye çalışıyor.

İşin trajikomik yanı ise cari hükümetin yıllarca canını dişine takarak gösterdiği çabalar kendi eliyle aşınıyor. CHP, MHP ve ondan türeyen İYİ Parti bir şekilde AK Parti’yi kendi düzlemlerine çektiler. Üstelik bunu AK Parti’nin en güçlü olduğu zamanlarda yaptılar…

Samsun’daki heykel hadisesi basit adli bir olayken sol-Kemalistlerin köpürtmesiyle ülke genelinde infial algısı oluşturuldu. Olayın üzerinden belli bir zaman geçmesine rağmen meselenin soğumasına izin vermeyen meşum çevreler dört partiyi aynı açıklamada bir araya getirdiler. 

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, açıklamalarında Atatürk’ün ortak değerleri olduğunu söyledi. Heykele yapılan saldırı sonrası anıt çevresinde aydınlatma çalışması başlatıldı. Çok tartışılan MOBESE de aktif hale getirildi. Belediye alana güvenlik görevlendirmesi de yapacağını açıkladı. 

Ortak değer olarak bir heykelde bir araya gelen partiler ekonomik darboğaz veya mülteci meselesinde bir araya gelemiyorlar. Türkiye içine hapsedildiği bu kişi kültünü aşmadan gerçek anlamda adalet, özgürlük gibi bahisleri konuşmak mümkün olmayacak! AK Parti’nin ise içine düştüğü krizi aşmak için bir şeyler yapması gerekiyor ama ümitvar olmak için elimizde yeterli veri yok!

Türkiye, AK Parti’ye statükonun siyasi, fikri uzantılarıyla mücadele ettiği oranda teveccüh gösterdi. Bugün ise AK Parti kendi tabanını Kemalist teamüllere yaklaştırmaya çalışıyor. Ortak değer olarak bir heykelin seçilmiş olması yaşanılan zihin tutulmasının en açık göstergesi. Geçmiş olsun Türkiye!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum