1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. "Ortadoğu'daki Karışıklığın Nedeni İran Rejimidir"
"Ortadoğu'daki Karışıklığın Nedeni İran Rejimidir"

"Ortadoğu'daki Karışıklığın Nedeni İran Rejimidir"

İran Kürdistan Demokrat Partisi Genel Sekreteri Azizi "Yemen, Suriye, Lübnan ve Irak'taki karışıklığın temel nedeni İran rejiminin politikalarıdır" dedi.

15 Mayıs 2015 Cuma 12:05A+A-

İran Kürdistan Demokrat Partisi Genel Sekreteri Halit Azizi, Ortadoğu'da yaşanan krizin kaynağının İran'ın yürüttüğü siyaset olduğu ileri sürerek, "Yemen, Suriye, Lübnan ve Irak'taki karışıklığın temel nedeni İran rejiminin politikalarıdır. İran, Körfez ülkelerinde yaşayan Şiileri kullanarak oralarda da karışıklık çıkarmak istiyor" dedi.

Siyasi çalışmalarını Erbil'de sürdüren Azizi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran'ın, Ortadoğu'da mezhep savaşı çıkartarak kendi sorunlarını kamufle etmek istediğini savundu

Azizi şöyle konuştu: 

"İran, başka ülkelerde yaşayan Şiilerin duygularını kendi siyaseti için kullanmak istiyor. İran, Şiilere şunu empoze etmek istiyor: 'Biz olmazsak Sünniler, sizi soykırımdan geçirir'. Ancak bize göre İran olmazsa, Şiiler ve Sünniler sorunlarını medeni bir şekilde çözebilir. İran, kendi içindeki sorunları kamufle etmek için Şii-Sünni savaşını tahrik ediyor."

Kürtlerin yaşadığı Mahabad kentindeki olaylarda görüldüğü gibi İran halkının, mevcut rejime karşı öfkeli olduğuna işaret eden Azizi, "Mahabad'dakine benzer eylemlerin artacağını düşünüyorum. İran, daha fazla güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalacak ve ciddi krizler yaşayacak. İran huzurlu ve istikrarlı bir ülke olduğu izlenimini vermeye çalışıyor. Hakikat ise bundan çok farklıdır" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT