1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Onlar sığınmacılarla ilgili haber yaptıkları için değil, nefret yaymaktan tutuklandılar!
Onlar sığınmacılarla ilgili haber yaptıkları için değil, nefret yaymaktan tutuklandılar!

Onlar sığınmacılarla ilgili haber yaptıkları için değil, nefret yaymaktan tutuklandılar!

İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener partisinin dünkü grup toplantısında dezenformasyon kampanyası yürüttükleri için tutuklanan ırkçı provokatörlere sahip çıkmış.

04 Ekim 2023 Çarşamba 14:45A+A-

HAKSÖZ HABER

İYİ Parti kurulduğu günden beri Türkiye’de ırkçı söylemlere hız kazandırmış bir parti. MHP’den ayrılıp laik-ulusalcı bir kimlikle siyaset sahnesinde kendine yer arayan İYİ Parti geleneksel milliyetçi-ülkücü anlayıştan daha Kemalist, daha laik bir çizgi çabasıyla ayrışmakta. Bu kimliğine uygun olarak da daha sonra yolları ayrılsa da Ümit Özdağ gibi faşistlerin de kuruluş aşamasında İYİ Parti bünyesinde yer aldığı biliniyor. Yine ırkçı-şoven söylemleriyle gündeme gelen pek çok gazeteci kılıklı provokatörün de ilk dönemde İYİ Parti ile ilişkili olduğu malum.

Bu isimlerden Aykırı ve Muhbir adlı sitelerin yöneticiliğini yapan Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı diğer provokatörlerle birlikte geçtiğimiz günlerde tutuklandılar. Aylardır sürdürdükleri nefret ve tahrik kampanyasına böylece dur denildi. Bir hayli gecikilmiş olmakla birlikte bu kirli kampanya yürütücülerinden hesap sorulması çok hayırlı oldu.

Doğal olarak ırkçılık zemininde siyaset yapanlar ise bu durumdan rahatsız oldular. Bu provokatörlerin sözcülüğünü Zafer Partisine bırakmak istemeyen İYİ Parti muhacirlere karşı sistematik biçimde yalan üreten, nefret ve tahrik örgütleyen bu tiplerin sözcülüğünü üstlendi. Cumhuriyet’n haberleştirmesi üzerine İYİ Parti milletvekili Buğra Kavuncu bu isimlerden Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’nın  cezaevine konulurken işkenceye maruz kaldıkları iddiasını meclise taşıyacağını açıkladı.

“Saçları kazıtıldı” iddiasının aslında ne kadar yalan olduğu bizzat Cumhuriyetin haberinde görülmekteydi. Manşette saç kazıtma olarak tanımlanan muamele haber içeriğinde “3 numaraya vurdurma” şeklinde ifade edilmişti. İlginç olan şu ki bu 2 kişinin saçlarının kısaltıldığı iddiasını “büyük zulüm” diye gündemleştirenlerin bu provokatörlerin tahrikleri yüzünden sokaklarda, okullarda sayısız Suriyelinin saldırıya uğramasını, dövülmesini, aşağılanmasını görmezden gelmeleriydi.

Dün de aynı konuyu İYİ Parti grup toplantısında bizzat Meral Akşener dile getirdi ve zehir zemberek ithamlarda bulundu. Konuyla ilgili şu cümleleri sarfetti:

Biliyorsunuz gazeteci gençlerimiz, tam 12 gündür tutuklu. Neden? Sığınmacılarla ilgili, haber yaptıkları için. Şu rezalete bakar mısınız? Sığınmacıların, ülkemizi içine soktuğu, toplumsal ve güvenlik krizinin, boyutları ortadayken; sorunu çözmek yerine, sorunu dile getirenlerden, “işine gelenleri tutuklamak” tam da, AK Parti’nin zihniyetine yakışır bir tutum.”

Neymiş? Meral Hanım’ın ‘gazeteci gençleri’ ‘sığınmacılarla ilgili haber yaptıkları için’ tam 12 gündür tutukluymuşlar!

Hanımefendi, bu ülkeye sığınmak zorunda kalmış mazlum insanlar üzerinden yalan haber üretmek, kışkırtıcılık yapmak, nefret yaymak gazetecilik değildir. Savunduğunuz, sözcülüğünü yaptığınız kişiler tahrik ve provokasyon şebekesi gibi çalışan tehlikeli tiplerdir. Kendinizi kandırmanıza diyecek bir şeyimiz yok ama alemi enayi yerine koymayın lütfen!  


 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum