1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Önemli ama esas sorunu çözmek için yeterli değil…
Önemli ama esas sorunu çözmek için yeterli değil…

Önemli ama esas sorunu çözmek için yeterli değil…

MEB’in yeni haftalık ders çizelgesine göre ortaöğretimde din eğitimi dersleri zorunlu seçmeli ders haline getirildi.

02 Eylül 2023 Cumartesi 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanacak haftalık ders çizelgelerinde değişiklik yaptı. Yapılan değişikliğe göre “Din, ahlak ve değer” olarak tanımlanan ve içerisinde Kur’an-ı Kerim, Kur’an-ı Kerim’in Anlam Dünyası, Hz.Peygamber’in hayatı, Temel Dini Bilgiler, Klasik Ahlak Metinleri gibi derslerin bulunduğu ders grubu zorunlu seçmeli haline getirildi.

Yapılan bu değişiklik sol-Kemalist çevrelerin doğal olarak tepkisini çekti. Daha evvel müfredata eklenen bu derslerin seçimi daha ziyade okul idaresinin inisiyatifindeydi. Yapılan son düzenlemeyle seçmeli ders grubu içerisinde öğrencilerin haftalık seçmeli dersleri arasında “değerler eğitimi” grubundan ders alması zorunlu kılındı.

Derslerin içerikleri düşünüldüğünde oldukça önemli bir gelişme olarak değerlendirmesi gereken bu gelişme sırf rahatsız ettiği kesimler dahi düşünüldüğünde ne kadar doğru bir karar alındığı anlaşılıyor! Bununla birlikte yapılan her düzenlemenin esas sorunu ortadan kaldırmadığını da akıldan çıkartmamak gerekiyor.

Kemalist terkiplerle hazırlanmış bir müfredatın nesillerin akli ve ahlaki melekelerini geliştirilebilecek bir vizyon sunması imkan dahilinde değil. 100 yıllık Cumhuriyet’in bugüne kadarki tecrübesi de zaten bunun kanıtı durumunda... Bu sebeple tekrardan hatırlatmak gerekirse öğrencilerin doğru derslere yönlendirilmesinin bir kazanım olduğunu göz ardı etmemekle birlikte müfredat meselesinin acil çözüm beklediğini de aklımızdan çıkartmamalıyız!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum