1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Önce KHK'yla Polislikten At, Sonra Eline Silah Ver, Ölüme Gönder!
Önce KHK'yla Polislikten At, Sonra Eline Silah Ver, Ölüme Gönder!

Önce KHK'yla Polislikten At, Sonra Eline Silah Ver, Ölüme Gönder!

Doğubayazıt'ta PKK'lıların saldırısında yaşamını yitiren Er Zekeriya Altunok'un FETÖ soruşturması kapsamında KHK marifetiyle meslekten ihraç edilen ve 16 ay cezaevinde yatan eski bir polis memuru olduğu ortaya çıktı.

24 Ekim 2019 Perşembe 10:33A+A-

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde PKK’lıların askeri araca roketatar ile düzenlediği saldırıda yaralanan beş askerden biri olan Er Zekeriya Altunok (32), tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirmişti.

701 SAYILI KHK İLE MESLEKTEN ATILMIŞ!

Altunok’un KHK ile meslekten atılan eski bir polis memuru olduğu ortaya çıktı. Altunok’un FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 2017 yılında 701 sayılı KHK ile mesleğinden ihraç edildiği, 16 ay da cezaevinde tutuklu olarak yargılandığı ortaya çıktı.

AA, İHA ve Sözcü’nün naklettiğine göre Kayseri’de toprağa verilen evli ve 2 çocuk babası Er Zekeriya Altunok'un aslen Yozgat doğumlu olduğu öğrenildi.

AVUKATI AÇIKLADI

Avukatı Ahmet Demirci Altunok’un ölüm haberinden sonra 14 Şubat 2019 tarihinde yaptığı açıklamayı hatırlatarak müvekkili ile ilgili bilgi verdi.

Demirci’nin 14 Şubat’taki ‘müvekkilim masum’ haberini sosyal medya hesabından “16 Ay cezaevinde yatan müvekkil Yargıtay'ın bozma ilamıyla yeniden yargılandı ve ‘ceza verilmesine yer olmadığına dair karar’ verildi. Bir insanın 16 ayını geri verebilmek için yapılabilecek hiçbir şey yok adaleti zamanında tesis etmek dışında.” cümleleriyle paylaştığı ortaya çıktı.

Avukat Demirci acı haber sonrası ise “Şehidimiz ile duruşma beklerken bir de hatıra bırakmışız…” notuyla da adliyede duruşma sırası beklerken çektiği bir fotoğrafı paylaştı.

HABERE YORUM KAT

17 Yorum