1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Önce katlet sonra yardım kolisi yolla!
Önce katlet sonra yardım kolisi yolla!

Önce katlet sonra yardım kolisi yolla!

Rusya, Suriye’deki kiliselere insani yardım ulaştırmakla övünüyor!

06 Haziran 2021 Pazar 18:32A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’yi yerle bir eden Rusya utanmadan Kamışlı kentindeki kiliseye insani yardım ulaştırmakla övünüyor. Sputnik tarafından servis edilen haber dünyanın içler acısı halini gösterecek cinsten!

Rusya’nın Suriye’de işlediği cürümler defalarca raporlara geçti. Bizzat Putin tarafından dile getirilen “silah deneyleri” ise Rusya’nın Suriye’de katliam için bulunduğunun kanıtıydı. Bütün dünyanın sahip olduğu bu bilgi sanki gerçek değilmiş gibi Rusya bir de hiç sıkılmadan Suriye’ye insani yardım ulaştırdığını söyleyebiliyor!

“Rus askerleri, Suriye'deki Hristiyan kilisesine insani yardım ulaştırdı” başlıklı haberde dağıtılan 280 insani yardım kitinden bahsediliyor. Acaba Rusya Suriye’ye kaç ton füze yolladı? 280 kolinin haberini yapan Sputnik neden askeri mühimmatlar hakkında da bilgi vermez! "Rusya'dan insanlık görün" tarzı haberler geçen Sputnik ne kadar saklamaya çalışırsa çalışsın Putin'in elindeki kanı bütün dünya gördü artık!

Önce katlet sonra yardım kolisi yolla!” politikası Rusya’nın Suriye’yi insansızlaştırma yaklaşımını da gözler önüne seriyor. Müslüman nüfusu bombardımanlarla yok etmeye çalışan Rusya kendisine eklenmemiş azınlık nüfusları ise destekliyor. Suriye Hristiyanlarının hepsinin Rusya’yı desteklediğini düşünmek ise doğru olmaz!

Suriye’deki Hristiyan nüfusun rejim karşıtı gösterilere destek verdiği daha önce bilinen bir şey. Kamışlı’daki Hristiyanlar Rusya’nın Haleb’te yaptıklarını görünce “el sıkışmak” zorunda kalmış olabilirler. Yardım kolisi ile füze arasında tercih yapmak zorunda kalırsanız ilkini seçmek oldukça insanidir!

HABERE YORUM KAT