1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ölüm Kampında Bilanço Ağırlaşıyor
Ölüm Kampında Bilanço Ağırlaşıyor

Ölüm Kampında Bilanço Ağırlaşıyor

Suriye'nin başkenti Şam'da yaklaşık bir yıldan bu yana rejim güçlerinin ablukasındaki Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan ölenlerin sayısı 96'ya yükseldi.

03 Şubat 2014 Pazartesi 15:42A+A-

AA'ya konuşan bölgedeki aktivistlerden Rami el-Seyyid, "Hastane kaynaklarından alınan bilgeye göre bugün hayatını kaybeden 3 kişiyle birlikte Yermuk'ta açlık nedeniyle ölenlerin sayısı 96'ya yükseldi" dedi.

Kampa, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) ile Vefa Yardım Derneği tarafından yapılan yardımların bugün de devam ettiğini söyleyen Seyyid, "Eğitimlerinin aksamaması için kamptan çıkarılan ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu çok sayıda öğrenci rejim güçlerince bilinmeyen bir yere götürüldü. Aileler çocuklarının hayatlarından endişe ediyor" diye konuştu.

Yermuk Kampı'nda yardımların dağıtıldığı Rama sokağında büyük izdiham yaşandığını belirten Seyyid, "Halk kamptan hastaların çıkarılmasını ve kuşatmanın bir an önce kaldırılmasını istiyor. Kampta 45 bin kişi var. Yapılan bu yardımlar kaç kişiye, kaç gün yetecek?" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT