1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Okullara Mescit Açılsın' Başvurusu
Okullara Mescit Açılsın Başvurusu

'Okullara Mescit Açılsın' Başvurusu

Eğitim-Bir-Sen, öğrenci ve çalışanlar için okullarda mescit açılması talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu

20 Aralık 2012 Perşembe 19:33A+A-

Eğitim Bir Sen İstanbul (Eğitimciler Birliği Sendikası) 1 No'lu Şube Başkanı Emrullah Aydın yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu eğitimin 12 yıla çıktığını hatırlatarak, dinen mükellef sayılan öğrencilerin, haftalık ders saatlerine bağlı olarak okulda kalma sürelerinin arttığını belirtti.

Üniversiteler cami ya da mescit olduğu halde okullarda bu ihtiyacın görmezden gelindiğini kaydeden Aydın, 'Üyemiz olsun olmasın, eğitim çalışanları sendikamıza başvurarak, en doğal hakları olan inançları gereği ibadetlerini yerine getirebilme imkanlarının olmamasından ötürü serzenişte bulunmaya devam ediyorlar. Milyonlarca insanın bu haykırışına seyirci kalmamız beklenemez' ifadelerini kullandı.

Aydın, Anayasa ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi gereği, idarecilerinin ibadetlerini yapmak isteyenlere yer göstermek zorunda olduğunu savunarak, okullarda mescit açılması için başvuru dilekçesini Milli Eğitim Bakanlığı'na iletilmek üzere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiklerini açıkladı.

Emrullah Aydın, Türkiye genelinde milli eğitim ve okul müdürlüklerine sunulmak üzere ibadet yeri açma talebi içeren dilekçe kampanyası başlatıldığını bildirdi. (Yeni Şafak) 

HABERE YORUM KAT