1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Öğretim Üyesine 'İsyana Teşvik'ten Tutuklama
Öğretim Üyesine 'İsyana Teşvik'ten Tutuklama

Öğretim Üyesine 'İsyana Teşvik'ten Tutuklama

Akdeniz Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur “Paralel Yapı” üyesi olduğu ve öğrencilerini silahlı isyana teşvik iddiasıyla tutukladı.

15 Nisan 2016 Cuma 17:58A+A-

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, “Paralel Devlet Yapılanması” (PDY) üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, derslerde örgütün propagandasını yaptığı ve öğrencileri silahlı isyana teşvik ettiği şikayeti üzerine Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur hakkında soruşturma başlattı.

Dün Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur'u gözaltına alan ekipler, fakültedeki odasında da arama yaptı. Aramada, bazı evrak ve hard disklere el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Yrd. Doç. Dr. Kanbur, 'terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmak' suçlamasıyla tutuklandı.

REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nün konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkında Başbakanlık Genelgesi ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli işlemlere ivedi başlanılacaktır. Rektörlüğümüz konu üzerinde hassasiyetle durmaktadır" denildi.

HABERE YORUM KAT