1. HABERLER

  2. HABER

  3. ODTÜ’lü Hocalar Faşistlere Sahip Çıktı!
ODTÜ’lü Hocalar Faşistlere Sahip Çıktı!

ODTÜ’lü Hocalar Faşistlere Sahip Çıktı!

ODTÜ'lü öğretim elemanları ortak bir basın toplantısı düzenleyerek başörtüsü düşmanı sosyal-faşist öğrencilerine destek verdi.

08 Eylül 2013 Pazar 22:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği, ODTÜ Mezunları Derneği, bazı ODTÜ'lü öğrenci ve araştırma görevlileri bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Gökmen, "Son günlerde yaşanan ve ODTÜ'yü itibarsızlaştırmaya dönük müdahaleler içeren bazı gelişmeler ve söylemler, konuya ilişkin bir açıklama yapma zorunluluğu doğurdu" diyerek başladığı açıklamasında iğrenç taciz ve saldırıya arka çıktı.

“Öğrenci Kollektifleri”nin Bildirisi Gibi

Gökmen, sözlerini adeta saldırıyı gerçekleştiren “Öğrenci Kollektifleri”nin yayınladığı bildirideki ifadeleri tekrar ederek şöyle sürdürdü:

"Ancak kayıtların ikinci gününde ODTÜ öğrencisi olmayan kişiler üniversitemize girerek, 'yurtlarda fuhuş yapıldığı, kız öğrencilerin merdiven altlarında düşük yaptığı' gibi yalanlarla açık bir karalama kampanyası yürütmüşlerdir. Bu kampanyayı yürütenlerin aynı zamanda ODTÜ ile ilgisi olmayan bir takım özel yurtlar adına çalışma yürütüyor olmaları dikkate değerdir. ODTÜ'yü kazanan öğrencilerimiz telefonlarla aranarak kendilerine üniversitemiz hakkında gerçek dışı ithamlarla propaganda yapılmış, öğrenci ve velilerimiz tüm bu yaşananlardan duydukları rahatsızlığı dile getirmişlerdir. Duruma tepki gösteren öğrencilerimiz, doğrudan hükümet yetkilileri tarafından hedef gösterilmiş ve bazıları gözaltına alınmıştır."

Ali Gökmen, ikinci bir Gezi meselesine dönüştürülmeye çalışılan yol inşaatı ve konuyla ilgili polisin müdahalesine de değindiği açıklamasında başörtülü öğrencilere yönelik ırkçı-ayrımcı saldırganlığa bir tek eleştiri dahi getirmedi. Üstüne ODTÜ'nün her türlü yöntem denenerek yıpratılmaya, insani değerlere duyarlılığını ve topluma karşı sorumluluğunu ortaya koyduğu anlarda yalnız ve güçsüz bırakılmaya çalışıldığını iddia ederek saldırıyı yüceltici ifadeler kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum